Siemenet

Siemenet

Keväälle 2023 löytyy vielä tarjontaa kylvösiemenistä, kysy saatavuus ja lajikkeet viljakaupasta!

Kauttamme voit hankkia laadukasta sertifioitua kylvösiementä kaikille tiloille kaikkialle Suomeen. Löydät valikoimastamme maan parhaat kylvösiemenet aina viljanviljelystä nurmikasveihin sekä öljy- ja valkuaiskasveille. Saatavana valikoimassamme eri nurmisiemenlajeja puhtaana tai tilakohtaisesti räätälöityinä seoksina.

A-Rehu on ollut mukana kehittämässä nautatilojen tarpeisiin olevia nurmisiemenseoksia. A-Rehun nurmisiemenseokset ovat saaneet käyttäjiltä kiitosta: ne ovat tasaisen varmoja sadontuottajia ja koostettu meillä hyvin viihtyvistä, laadukkaista nurmilajikkeista. "Niin määrä- kuin laatutavoitteet ovat täyttyneet", käyttäjäkyselyssä todettiin.

Kysy lisää vilja- ja palkokasvien siemenistä viljakaupastamme p. 010 316 8012
Halutessasi lisätietoja nurmisiemenistä ota yhteyttä Nautasuomen tuottajapalveluun p. 020 472 7060 tai  Janne Niemiseen p. 040 148 6567

A-Rehun nurmisiemenseokset

Sulava energianurmi

Seos on koostettu tiloille jotka tavoittelevat mahdollisimman sulavaa ja maittavaa säilörehua ja hyviä tuotantotuloksia. Parhaimmillaan kahdella korjuulla ja eloperäisillä mailla. Talvehtii erinomaisesti koko Suomessa.

Seos sisältää seuraavat lajikkeet: Timoteit, Hertta 48 %, Uula 32 %, Nurminata, Valtteri 20 %.

Satovarmanurmi              

Seos on koostettu tiloille, jotka tavoittelevat runsasta satoa ja viljelyvarmuutta vaihtelevissakin olosuhteissa laatua unohtamatta. Seoksen lajikkeiden kasvurytmi on nopea, joten seos tuottaa hyvin satoa kolmella korjuukerralla.

Seos sisältää seuraavat lajikkeet: Timoteit, Rubinia, 20 %, Grindstad/Diandra 20 %, Uula/Hertta 16 %, Nurminata, Valtteri 16 %, Ruokonata, Karolina 12 %, Englanninraiheinä Riikka/Birger 16 %.                   

Täydennyskylvöseos       

Seos on koostettu kaikkien säilörehunurmien täydennyskylvöön. Täydennyskylvö tulisi tehdä toisena satovuonna. Seoksessa ei ole käytetty nurminadan eikä ruokonadan siementä, koska ne valtaavat kasvutilaa nurmessa luontaisesti. Raiheinä, valkoapila ja niittynurmikka itävät hyvin pintaankin kylvettäessä ja täyttävät aukkopaikkoja.

Seos sisältää seuraavat lajikkeet: Timoteit, Rubinia 25 %, Uula 25 %, Englanninraiheinä, Riikka/Birger 35%, Niittynurmikka Balin 10 %, Valkoapila, Hebe/Sonja/Edith 5 %.

Emotilan säilörehunurmi 

Seos on koostettu tiloille jotka tavoittelevat maksimaalista satotasoa kahdella korjuulla. Satopotentiaalia hyvin viljellen jopa 15 000 kg/ha kolmanteen satovuoteen saakka. Viljelyvarmuutta koko Suomeen, sietää erityisen hyvin kuivuutta.

Seos sisältää seuraavat lajikkeet: Timotei, Grindstad/Diandra 64 %, Nurminata, Valtteri 16 %, Ruokonata, Karolina 16 %, Koiranheinä Amba 4 %.

Emotilan laidunseos                             

Seos on koostettu hyväkuntoisille (pH ja vesitalous) maille laidunseokseksi. Lajikkeina on jälkikasvukyvyltään parhaat timotei- ja nurminatalajikkeet. Tallauksen kestävyyttä seokseen niittynurmikalla ja valkoapilalla.

Seos sisältää seuraavat lajikkeet: Timotei, Rubinia 56 %, Nurminata, Kasper/Valtteri 16 %, Englanninraiheinä, Riikka/Birger 12 %, Niittynurmikka, Balin 10%, Valkoapila Hebe/Sonja 6%.