Herne 27.jpg

Rehuherne ja härkäpapu

A-Rehun tavoitteena on tulevaisuudessa käyttää vain kotimaista valkuaista ja korvata sillä tuontisoija kokonaan. Tästä syystä kaikille palkokasveille, kuten herneelle ja härkäpavulle on jatkuvasti tarvetta. Herne ja härkäpapu ovat hyviä kiertokasveja viljelykierrossa, sillä ne sitovat typpeä maaperään kasvukauden aikana ja parantavat pellon kasvukuntoa. Tämä pienentää merkittävästi typen lannoitustarvetta seuraavana vuonna. Lisäksi herneen ja härkäpavun viljely ei vaadi erityislaitteita vaan onnistuu samalla kalustolla kuin viljanviljely. Herneen ja härkäpavun tukitaso on parempi kuin viljoilla, ja niitä viljelemällä pystytään tasaamaan myös viljanviljelyn ylituotantoa.

Herneen sopimusviljely ja hinnoittelu

Herneen katetuotto on selvästi parempi kuin viljojen. Suuren kysynnän vuoksi palkokasvien hinnat ovat pitkään pysyneet kilpailukykyisellä tasolla. 

A-Rehun sopimusviljelijälle pystymme tarjoamaan varman menekin kaikissa markkinatilanteissa kilpailukykyisimpään hintaan. Ainoastaan sopimusviljelijöille maksamme takuuhinnan sadosta. Takuuhinnoittelu on uusi käytäntö Suomen viljamarkkinoilla. Takuuhinnoittelussa hinta on aina vähintään se, mikä sopimuksessa on sovittu, ilman ylimääräisiä kiinnitys- tai sivukuluja. Mikäli markkinahinta on sopimushintaa korkeampi, hinta määräytyy markkinan mukaan. Maksettu hinta voi siis olla jopa suurempi kuin sopimuksessa alun perin on sovittu. 

Ota yhteyttä ja hoidetaan herneasiat kuntoon!

  Ota yhteyttä   LUE LISÄÄ VILJELYSOPIMUKSISTA 

Päivitämme parhaillaan uutta rehuherneen viljelyopasta - tarjoamme oppaan jatkossa kaikille herneen viljelysopimuksen tehneille tiloille

Uudessa oppaassa on paljon uutta yksityiskohtaista tietoa, joka edesauttaa sopimusviljelijää onnistumaan herneen viljelyssä. Tee kanssamme suora herneen viljelysopimus ja hyödy oppaan tarkoista viljelyohjeista!