A-Rehu viljelysopimus

Sopimusviljelijä saa enemmän

Teemme viljelysopimuksia kaikista viljalajeista ja palkokasveista, joita käytämme tehtaillamme Varkaudessa ja Koskenkorvalla. Omille sopimusviljelijöillemme pystymme varmistamaan viljan menekin kaikissa markkinatilanteissa. Samaan sopimukseen kuuluvat myös hyöty valkuaishinnoittelusta kaikille rehuviljalajeille, sekä vehnän kilpailukykyisin hinta rehu- tai leipälaatuisena. Isojyväiselle kauralle maksamme myös lajikelisän.

Meille laatu on kaikista tärkein kriteeri ja sopimukseen kuuluu viljojen analysointipalvelu. Sopimusviljelijät eivät maksa käyntimaksuja tai pienerävähennyksiä. Olemme jo usean vuoden tilittäneet kaikki viljalajit 14 päivän sisällä toimituksesta.

Sopimusviljelijän etuja ovat:

 • Sopimus varmistaa viljan varman menekin kaikissa markkinatilanteissa
 • Viljelijä hyötyy normaalin hlp- ja kosteushyvitysten lisäksi valkuaishinnoittelusta kaikilla viljalajeilla
 • Maksamme suorille viljanviljelysopimuksille +3 €/tn lisän
 • Suurijyväisille kauralajikkeille maksamme lajikelisää.
 • Kauralla sopimustuottajan edut yhteensä jopa +15 €/tn
 • Viljelijä voi ostaa kauttamme edullisia herneen kylvösiemeniä
 • Herneelle valkuaishyvitys vain suorilla sopimuksilla
 • Maksamme kaikille viljelykasveille takuuhinnan
 • Suorana sopimusviljelijänä nautit varastointikorvauksesta
 • Mikäli esim. vehnä tai kaura osoittautuu leipomolaatuiseksi etsimme sille parhaimman mahdollisen hinnan
 • Emme lähetä sopimussakkoja mikäli sato tuhoutuu tai jää ilmoitetusta tonnimäärästä
 • Otamme vastaan sopimusviljelijältä myös kaikki sopimuksen ylituotetut tonnit
 • Viljaerien maksuton analysointi
 • Tilitysaika 14 vrk ensimmäisenä Suomessa kaikille viljalajeille

Kysy lisää viljelysopimuksista: p. 010 316 8012 (pvm/mpm)

tee viljelysopimus tee varastointikorvaussopimus 

Viljelysopimuksen ehdot  
Suositellut kauralajikkeet

Katso tästä viljelysopimusmallien hinnoittelurakenne

Porttihinta:

A-Rehu maksaa A-Rehun tehtaiden ko. päivän porttihinnan, minkä lisäksi hintaa korotetaan tai alennetaan kulloinkin voimassaolevien laatuhyvitysten tai laatuvähennysten mukaisesti. Hintaa ei ole vielä sidottu vaan se on avoin. Hinnan sitominen tehdään myöhemmin kun toimituksesta on sovittu. A-Rehun järjestäessä noudon, lopullisesta hinnasta vähennetään rahtikulu. Viljelijän toimittaessa itse, ei rahtikulua vähennetä.

Kiinteähinta:

A-Rehu ja viljelijä sopivat hinnan kiinteäksi A-Rehun noteeraaman kiinteän porttihinnan mukaisesti. Tämän lisäksi hintaa korotetaan tai alennetaan kulloinkin voimassaolevien laatuhyvitysten tai laatuvähennysten mukaisesti. A-Rehun järjestäessä noudon, lopullisesta hinnasta vähennetään rahtikulu. Viljelijän toimittaessa itse, ei rahtikulua vähennetä.

Takuuhintasopimus:

Takuuhinnalla tarkoitetaan Sopimuksessa alinta hintaa, minkä alle hinta ei voi laskea missään markkinatilanteessa. Jos hinta sen sijaan nousee takuuhinnan yli A-Rehun noteeraamissa porttihinnoissa, korjataan viljelykasvin hinta kyseiselle ylemmälle hintatasolle. Lisäksi hintaa korotetaan tai alennetaan kulloinkin voimassaolevien laatuhyvitysten tai laatuvähennysten mukaisesti. A-Rehun järjestäessä noudon, lopullisesta hinnasta vähennetään rahtikulu. Viljelijän toimittaessa itse, ei rahtikulua vähennetä.

Uutuus: varastointikorvaussopimus

Varastointikorvauksella maksamme suoralle sopimusviljelijälle palkkiota viljaerien varastoinnista. Suoran sopimusviljelijän varastoidessa vilja- tai palkokasvierän esim. heinäkuulle, maksetaan tästä lisäkorvaus sovitun kauppahinnan päälle. Varastointikorvaussopimuksen tekohetkellä viljelijä voi kiinnittää hinnan heti tai myöhemmin haluamanaan ajankohtana. Hinta voidaan esim. kiinnittää tammikuussa, mikäli viljelijä katsoo hinnan olevan tällöin parhain mahdollinen. Hinta on mahdollista kiinnittää myös heti sopimuksen tekohetkellä. Varastoinnin hoitomaksuja tai kiinnityskuluja ei peritä vaikka hinta jätettäisiin avoimeksi toimitukseen saakka. Mikäli hinta unohdettaisiin kiinnittää toimitushetkeen mennessä, viljaerä maksetaan päivän toimituspäivähintana. Lisäksi osa viljaerästä voidaan tilittää ennakkoon kuluitta. Varastointikorvaussopimuksia on tarjolla vain rajattu määrä per kuukausi.