Uusi viljelysopimuksesi, saat haalarit

Sopimusviljelijöiden avulla pidämme tänäkin vuonna suomalaisen ruokaketjun rattaat pyörimässä. Kun uusit A-Rehun viljelysopimuksesi maaliskuun 2023 loppuun mennessä, saat hyvien sopimusehtojen ja kilpailukykyisen hinnoittelun lisäksi uudet haalarit.

(Kampanja koskee A-Rehun kanssa viljelysopimuksen vuonna 2022 tehneitä viljelijöitä.)

Sopimusviljelijä saa enemmän

Teemme viljelysopimuksia kaikista viljalajeista ja palkokasveista, joita käytämme tehtaillamme Varkaudessa ja Koskenkorvalla. Omille sopimusviljelijöillemme pystymme varmistamaan viljan menekin kaikissa markkinatilanteissa. Samaan sopimukseen kuuluvat myös hyöty valkuaishinnoittelusta kaikille rehuviljalajeille, sekä vehnän kilpailukykyisin hinta rehu- tai leipälaatuisena. Isojyväiselle kauralle maksamme myös lajikelisän.

Meille laatu on kaikista tärkein kriteeri ja sopimukseen kuuluu viljojen analysointipalvelu. Sopimusviljelijät eivät maksa käyntimaksuja tai pienerävähennyksiä. Olemme jo usean vuoden tilittäneet kaikki viljalajit 14 päivän sisällä toimituksesta.

Sopimusviljelijän etuja ovat:

 • Sopimus varmistaa viljan varman menekin kaikissa markkinatilanteissa
 • Viljelijä hyötyy normaalin hlp- ja kosteushyvitysten lisäksi valkuaishinnoittelusta kaikilla viljalajeilla
 • Maksamme syksystä 2022 alkaen suorille viljanviljelysopimuksille +3 €/tn lisän
 • Viljelijä voi ostaa kauttamme edullisempia herneen siemeniä
 • Herneelle lajikelisä +5 €/tn vain suorilla sopimuksilla! 
 • Suurijyväisille kauralajikkeille maksamme lajikelisää.
 • Kauralla sopimustuottajan edut yhteensä jopa +15 €/tn
 • Maksamme kaikille viljakasveille takuuhinnan
 • Mikäli esim. vehnä tai kaura osoittautuu leipomolaatuiseksi etsimme sille parhaimman mahdollisen hinnan
 • Emme lähetä sopimussakkoja mikäli sato tuhoutuu
 • Viljaerien maksuton analysointi
 • Tilitysaika 14 vrk ensimmäisenä Suomessa kaikille viljalajeille

Kysy lisää viljelysopimuksista: p. 010 316 8012

Tee viljelysopimus täällä  Viljelysopimuksen ehdot  suositellut kauralajikkeet

Katso tästä viljelysopimusmallien hinnoittelurakenne

Porttihinta:

A-Rehu maksaa A-Rehun tehtaiden ko. päivän porttihinnan, minkä lisäksi hintaa korotetaan tai alennetaan kulloinkin voimassaolevien laatuhyvitysten tai laatuvähennysten mukaisesti. Hintaa ei ole vielä sidottu vaan se on avoin. Hinnan sitominen tehdään myöhemmin kun toimituksesta on sovittu. A-Rehun järjestäessä noudon, lopullisesta hinnasta vähennetään rahtikulu. Viljelijän toimittaessa itse, ei rahtikulua vähennetä.

Kiinteähinta:

A-Rehu ja viljelijä sopivat hinnan kiinteäksi A-Rehun noteeraaman kiinteän porttihinnan mukaisesti. Tämän lisäksi hintaa korotetaan tai alennetaan kulloinkin voimassaolevien laatuhyvitysten tai laatuvähennysten mukaisesti. A-Rehun järjestäessä noudon, lopullisesta hinnasta vähennetään rahtikulu. Viljelijän toimittaessa itse, ei rahtikulua vähennetä.

Hintaputkisopimus:

Hintaputkisopimuksessa osapuolet sitoutuvat noudattamaan hinnoittelussa 10 €/tn hintaputkea, mikä tarkoittaa sitä, että jos kaupantekohetkellä A-Rehun voimassa oleva porttihinta on yli 10 €/tn enemmän tai vähemmän kuin sovittu kiinteä hinta, muutetaan kiinteää hintaa 10 euroa ylittävällä erotuksen määrällä. Tämän lisäksi hintaa korotetaan tai alennetaan kulloinkin voimassaolevien laatuhyvitysten tai laatuvähennysten mukaisesti. A-Rehun järjestäessä noudon, lopullisesta hinnasta vähennetään rahtikulu. Viljelijän toimittaessa itse, ei rahtikulua vähennetä.

Takuuhintasopimus:

Takuuhinnalla tarkoitetaan Sopimuksessa alinta hintaa, minkä alle hinta ei voi laskea missään markkinatilanteessa. Jos hinta sen sijaan nousee takuuhinnan yli A-Rehun noteeraamissa porttihinnoissa, korjataan viljelykasvin hinta kyseiselle ylemmälle hintatasolle. Lisäksi hintaa korotetaan tai alennetaan kulloinkin voimassaolevien laatuhyvitysten tai laatuvähennysten mukaisesti. A-Rehun järjestäessä noudon, lopullisesta hinnasta vähennetään rahtikulu. Viljelijän toimittaessa itse, ei rahtikulua vähennetä.