Korvamerkit

arehu_korvamerkit_sivustobanneri_1280x360.jpg

Takaamme korvamerkkien laadun ja tarjoamme korvausmerkit pudonneen tai rikkoontuneen AgroTag-merkin tilalle!

A-Rehu markkinoi nautojen korvamerkit nyt AgroTag-nimellä (ent. Tru-Test).  Korvamerkkien tilaaminen onnistuu samalla tavoin, kuin muidenkin nautojen virallisten korvamerkkien tilaukset Minun maatilani-ohjelmiston kautta. Tilauksen voit tehdä myös soittamalla nautarekisterin asiakaspalveluun, p. 09 856 660 00.

AgroTag-korvamerkit ovat saksalaisen Caisleyn valmistamia ja ne koodataan tilausten mukaisesti Tanskassa. Korvamerkeillä on monia muista poikkeavia ominaisuuksia, jotka tekevät niistä yhden markkinoiden laadukkaimmista korvamerkeistä. Siksi lupaamme nyt lähettää veloituksetta korvausmerkin sellaiselle eläimelle, jonka AgroTag (Tru-Test) -korvamerkki on rikkoontunut tai pudonnut ja jonka tilauksesta on kulunut korkeintaan 6 vuotta. Kaikki korvausmerkit tilataan tavalliseen tapaan, lasku tulee vain niistä, joita em. takuu ei koske. Huom! GenoMerkkejä ei voi tilata korvausmerkkinä. 

Tilaa korvamerkit aina ajoissa. Varaudu siihen, että merkit toimitetaan maksimitoimitusajan puitteissa. Huomioi, että Geno-merkkien valmistaminen on hitainta.

Ruokaviraston ohjeelliset toimitusajat korvamerkeille:

  • Vapaat korvamerkit 3-4 viikkoa
  • Korvausmerkit 1 viikko, eMerkit kuitenkin 3-4 viikkoa.

Maailmanlaajuinen Covid19-epidemia saattaa ajoittain vaikuttaa myös korvamerkkitoimitusten kulkuun Tanskasta Suomeen. Toivomme, että teette korvamerkkitilauksenne mahdollisimman hyvissä ajoin.

Merkit huomioivat eläinten hyvinvoinnin

Valmistuksessa ei käytetä kierrätysraaka-aineita, mikä takaa merkkien tasalaatuisuuden. Niiden suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti eläinten hyvinvointi: merkki muodoltaan pyöreäreunainen ja kupera. Kiinnitysmekanismin kovamuovinen kärki ja kaulus leikkaavat kiinnitettäessä siistin reiän korvaan, joka paranee nopeasti. Paranemista edesauttaa myös merkissä oleva ilmanvaihto ura jolloin kiinnityskohta kuivuu nopeasti. Merkki myös pyörii kiinnityksessään vapaasti eikä se hankaa korvaa tai kiinnitysmekanismi kulu käytössä.

image6fktx.pngMerkit toimitetaan toisiinsa kiinnitettyinä niin, että eri eläinten merkit eivät mene ristiin. Käytä joko Caisleyn kiinnityspihtejä tai Allflexin punaisia pihtejä, joihin on vaihdettu Caisley-neula. Pihdit ja neulat saat A-Kaupasta. HUOM! GenoMerkkien kiinnitys ainoastaan Caisleyn pihdillä!

Uusille korvamerkkiasiakkaille lähetetään Caisley-kiinnityspihdit ensimmäisen tilauksen yhteydessä!

Apumerkki aina eMerkki

AgroTag-elektroniset merkit on muista merkeistä poiketen valettu tiiviisti kuoren sisään, jolloin lämpötilavaihtelut eivät pääse sen toimintaa vuosienkaan saatossa häiritsemään. Merkissä ei ole käytetty kiinnitysosissa elektroniikkaa häiritseviä metalliosia. Niiden ISO -standardin mukainen elektroniikka on AEG:n valmistama.

Tarkkana tilausvaiheessa!

Elektronisia korvamerkkejä on kahdenlaisia. Koska joillakin tiloilla on edelleen laitteita, jotka eivät tunnista tähän asti myytyjä FDX-merkkejä, päätimme ottaa myyntiin myös HDX-tunnistimen merkit (eLapun "napissa" valettu H-merkintä). Tilausvaiheessa on oltava tarkkana, sillä merkkien ulkonäkö on samanlainen ja ero on vain nimessä, lukuteknisissä ominaisuuksissa ja hinnassa.  FDX-merkki on edullisin.

Kumpi sopii tilalleni; FDX vai HDX? Lue lisää täältä!

Huom! Tutustu A-Rehun kilpailukykyiseen ja muista toimijoista poikkeavaan korvamerkkien hinnoitteluun. Meillä tiedät heti mitä tilauksesi tulee maksamaan, sillä tilauksiin ei tule erillisiä tilaus- tai toimituskuluja. Viranomaismaksut vapaiden merkkien rekisteröinnistä laskuttaa suoraan Ruokavirasto. Tilauksellesi saat myös edullista A-Rahoitusta.

AgroTag-korvamerkkien hinnanmuutos 1.9.2020 alkaen +0,15 €/kpl. Tarkista ajantasainen hinnasto alta.


Korvamerkkien hinnasto

Huomiothan, että hinnasto on esimerkillinen eikä sisällä kaikkia mahdollisia tilausmääriä hintoineen. 

Tiedoksi, että A-Rehu Oy ottaa käyttöön 3,00 euron laskutuslisän 1.1.2021 alkaen.
Laskutuslisä koskee ainoastaan A-Rehun omia paperisia laskuja, ei viljatilityksiä eikä rahoitettuja laskuja.

Merkkivaihtoehdot:

AgroTag FDX eLappu FlexoTronic D30

AgroTag_HDX_tai_FDX_eLappu_KOKORIVI.png

AgroTag HDX eLappu FlexoTronic D30

UUTUUS!

AgroTag_HDX_tai_FDX_eLappu_KOKORIVI.png

AgroTag FDX Geno FlexoTronic D30

AgroTag_HDX_tai_FDX_Geno_KOKORIVI.png

AgroTag HDX Geno FlexoTronic D30

UUTUUS!

AgroTag_HDX_tai_FDX_Geno_KOKORIVI.png

AgroTag tilapäisMerkki FlexoPlus D/D

 

AgroTag_tilapmerkki_1KPL.png

 


AgroTag Geno

Korvasta näyte samalla kun vasikka merkitään

A-Rehu on tuonut markkinoille AgroTag Geno-merkin, jolla voi korvata vasikan päämerkin. Se on Ruokaviraston (Eviran) hyväksymä ja on tilattavissa samoin kuin muutkin viralliset korvamerkit Minun maatilani-ohjelmiston kautta. Geno-merkin parina on vasempaan korvaan kiinnitettävä AgroTag eLappu, jotka voi valita joko FDX tai HDX-tunnistimilla. Geno-merkki kiinnitetään Caisley-merkkisillä pihdeillä, joissa on Caisleyn neula. Samalla pihdillä kiinnität myös AgroTag eLapun tai tavallisen AgroTag pääMerkin.

AgroTag Geno-merkissä on mukana näyteputkilo, johon korvan pala leikkautuu samalla liikkeellä kuin korvamerkki kiinnittyy korvaan. Putkilo sulkeutuu merkinnän yhteydessä ja siinä on valmiina eläimen syntymätunnus. Laboratoriossa näytteiden käsittely on helppoa ja nopeaa, koska putkilon pohjassa on luettava koodi. Näytteet eivät sekaannu ja ne säilyvät pitkään säilöntärakeiden ja tiiviin korkin avulla.

Genotyypitys kudosnäytteestä: Korvan kudosnäytteestä voidaan eristää DNA:ta ja määrittää SNP-geenimerkit. Näiden tietojen perusteella lasketaan genomiset jalostusarvot sekä maitorotuisille että liharotuisille naudoille. Jos olet tilannut genomitestin (ohje testin tilaamiseen), voit lähettää kudosnäytteen Fabalabiin mustakeltaraidallisissa pakkauksissa. Emolehmätiloille, jotka ovat mukana GenoPihvi-hankkeessa on annettu poikkeavat ohjeet.

Geenitestit kudosnäytteestä: Selvitä etukäteen, soveltuuko AgroTag Geno-merkin näyte laboratorioon, jossa tutkitutat muita geneettisiä ominaisuuksia, kuten esim. perinnöllisiä sairauksia. Fabalabin kautta lähetetyistä näytteistä suurin osa tutkitaan Tanskassa, jossa Caisleyn valmistamat AgroTag GenoMerkin näytteet toimivat. Ranskaan lähtevissä charolais- ja limousin-rodun geenitesteihin on oltava erilainen näyte.  Anguseläinten tautitutkimusnäytteet (CA, NH, DD, AM) voidaan lähettää vain Movet Oy:lle.