Korvamerkit

arehu_korvamerkit_sivustobanneri_1280x360.jpg

Takaamme korvamerkkien laadun ja tarjoamme korvausmerkit pudonneen tai rikkoontuneen AgroTag-merkin tilalle!

 

A-Rehu markkinoi nautojen korvamerkit nyt AgroTag-nimellä (ent. Tru-Test).  Korvamerkkien tilaaminen onnistuu samalla tavoin, kuin muidenkin nautojen virallisten korvamerkkien tilaukset Minun maatilani-ohjelmiston kautta. Tilauksen voit tehdä myös nautarekisterin maksuttoman asiointisovelluksen kautta osoitteessa: https://nauta.ruokavirasto.fi tai soittamalla nautarekisterin asiakaspalveluun, p. 0295 205 300.

Merkien toimituksiin liittyvät tiedustelut:

puh. 010 316 0614 (pvm/mpm)
sähköposti akauppa@atria.com

Ruokaviraston nautarekisterin asiakaspalvelun uudet yhteystiedot alkaen 21.4.2022:
Nautarekisterin asiakaspalvelu on auki arkisin klo 8.15-16.00.
nautarekisteri@ruokavirasto.fi
Postiosoite: Nautarekisteri/Ruokavirasto, Mustialankatu 3, 00790 Helsinki
Puh. 0295 205 300

AgroTag-korvamerkit ovat saksalaisen Caisleyn valmistamia ja ne koodataan tilausten mukaisesti Tanskassa. Korvamerkeillä on monia muista poikkeavia ominaisuuksia, jotka tekevät niistä yhden markkinoiden laadukkaimmista korvamerkeistä. Siksi lupaamme nyt lähettää veloituksetta korvausmerkin sellaiselle eläimelle, jonka AgroTag (Tru-Test) -korvamerkki on rikkoontunut tai pudonnut ja jonka tilauksesta on kulunut korkeintaan 6 vuotta. Kaikki korvausmerkit tilataan tavalliseen tapaan, lasku tulee vain niistä, joita em. takuu ei koske. Huom! GenoMerkkejä ei voi tilata korvausmerkkinä. 

Tilaa korvamerkit aina ajoissa. Varaudu siihen, että merkit toimitetaan maksimitoimitusajan puitteissa. Huomioi, että Geno-merkkien valmistaminen on hitainta.

Vapaiden korvamerkkien toimitusaika on noin 4 viikkoa. Sesonkiaikoina (esimerkiksi kevättalvella) toimitukset saattavat ruuhkautua, tilaathan merkit hyvissä ajoin.

 

Merkit huomioivat eläinten hyvinvoinnin

Valmistuksessa ei käytetä kierrätysraaka-aineita, mikä takaa merkkien tasalaatuisuuden. Niiden suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti eläinten hyvinvointi: merkki muodoltaan pyöreäreunainen ja kupera. Kiinnitysmekanismin kovamuovinen kärki ja kaulus leikkaavat kiinnitettäessä siistin reiän korvaan, joka paranee nopeasti. Paranemista edesauttaa myös merkissä oleva ilmanvaihto ura jolloin kiinnityskohta kuivuu nopeasti. Merkki myös pyörii kiinnityksessään vapaasti eikä se hankaa korvaa tai kiinnitysmekanismi kulu käytössä.

image6fktx.pngMerkit toimitetaan toisiinsa kiinnitettyinä niin, että eri eläinten merkit eivät mene ristiin. Käytä joko Caisleyn kiinnityspihtejä tai Allflexin punaisia pihtejä, joihin on vaihdettu Caisley-neula. Pihdit ja neulat saat A-Kaupasta. HUOM! GenoMerkkien kiinnitys ainoastaan Caisleyn pihdillä!

Uusille korvamerkkiasiakkaille lähetetään Caisley-kiinnityspihdit ensimmäisen tilauksen yhteydessä!

Apumerkki aina eMerkki

AgroTag-elektroniset merkit on muista merkeistä poiketen valettu tiiviisti kuoren sisään, jolloin lämpötilavaihtelut eivät pääse sen toimintaa vuosienkaan saatossa häiritsemään. Merkissä ei ole käytetty kiinnitysosissa elektroniikkaa häiritseviä metalliosia. Niiden ISO -standardin mukainen elektroniikka on AEG:n valmistama.

Tarkkana tilausvaiheessa!

Elektronisia korvamerkkejä on kahdenlaisia. Koska joillakin tiloilla on edelleen laitteita, jotka eivät tunnista tähän asti myytyjä FDX-merkkejä, päätimme ottaa myyntiin myös HDX-tunnistimen merkit (eLapun "napissa" valettu H-merkintä). Tilausvaiheessa on oltava tarkkana, sillä merkkien ulkonäkö on samanlainen ja ero on vain nimessä, lukuteknisissä ominaisuuksissa ja hinnassa.  FDX-merkki on edullisin.

Kumpi sopii tilalleni; FDX vai HDX? Lue lisää täältä!

Huom! Tutustu A-Rehun kilpailukykyiseen ja muista toimijoista poikkeavaan korvamerkkien hinnoitteluun. Meillä tiedät heti mitä tilauksesi tulee maksamaan, sillä tilauksiin ei tule erillisiä tilaus- tai toimituskuluja. Viranomaismaksut vapaiden merkkien rekisteröinnistä laskuttaa suoraan Ruokavirasto. Tilauksellesi saat myös edullista A-Rahoitusta.

Korvamerkkien kiinnitysohje

Korvamerkkien hinnasto

Huomiothan, että hinnasto on esimerkillinen eikä sisällä kaikkia mahdollisia tilausmääriä hintoineen. 

Tiedoksi, että A-Rehu Oy ottaa käyttöön 3,00 euron laskutuslisän 1.1.2021 alkaen.
Laskutuslisä koskee ainoastaan A-Rehun omia paperisia laskuja, ei viljatilityksiä eikä rahoitettuja laskuja.

30.8.2021 lähtien AgroTag Geno-merkkien säilöntäaine muuttuu nestemäiseksi. Aiemmin putkiloiden säilöntäaine oli kiinteä. Muutos ei vaikuta niiden kiinnittämiseen.

Merkkivaihtoehdot:

AgroTag FDX eLappu FlexoTronic D30

AgroTag_HDX_tai_FDX_eLappu_KOKORIVI.png

AgroTag HDX eLappu FlexoTronic D30

 

AgroTag_HDX_tai_FDX_eLappu_KOKORIVI.png

AgroTag FDX Geno FlexoTronic D30

AgroTag_HDX_tai_FDX_Geno_KOKORIVI.png

AgroTag HDX Geno FlexoTronic D30

 

AgroTag_HDX_tai_FDX_Geno_KOKORIVI.png

AgroTag tilapäisMerkki FlexoPlus D/D

 

AgroTag_tilapmerkki_1KPL.png

 


AgroTag Geno

Korvasta näyte samalla kun vasikka merkitään

Kudosnäytteenottoon tarkoitetulla AgroTag Geno-merkillä voit korvata vasikan päämerkin. Se on Ruokaviraston hyväksymä ja on tilattavissa samoin kuin muutkin viralliset korvamerkit Minun maatilani-ohjelmiston kautta. Geno-merkin parina on vasempaan korvaan kiinnitettävä AgroTag eLappu, jotka voi valita joko FDX tai HDX-tunnistimilla. Geno-merkki kiinnitetään Caisley-merkkisillä pihdeillä, joissa on Caisleyn neula. Samalla pihdillä kiinnität myös AgroTag eLapun tai tavallisen AgroTag pääMerkin. Syyskuussa 2021 näyteputkilon säilöntäaine muutettiin nestemäiseksi, mikä ei vaikuta kiinnittämiseen.

AgroTag Geno-merkissä on mukana näyteputkilo, johon korvan pala leikkautuu samalla liikkeellä kuin korvamerkki kiinnittyy korvaan. Putkilo sulkeutuu merkinnän yhteydessä ja siinä on valmiina eläimen syntymätunnus. Laboratoriossa näytteiden käsittely on helppoa ja nopeaa, koska putkilon pohjassa on luettava koodi. Mitä nopeammin lähetät korvamerkkinäytteen laboratorioon, sen varmemmin näytteen analysointi onnistuu. GenoMerkkejä ei kannata tilata kuin muutamille kuukausille kerrallaan, sillä vanhojen Genomerkkien käyttäminen saattaa huonontaa näytteen säilyvyyttä. Pidä näytteet jääkaapissa siihen asti, kun lähetät ne.  

Genotyypitys kudosnäytteestä: Korvan kudosnäytteestä voidaan eristää DNA:ta ja määrittää SNP-geenimerkit. Näiden tietojen perusteella lasketaan genomiset jalostusarvot sekä maitorotuisille että liharotuisille naudoille. Genotyypityksen kautta voit vahvistaa myös polveutumisen. Faban tarkkailu- ja indeksilaskentaan kuuluvat tilat tilaavat genotyypityksen Minun maatilani-ohjelmalla (ohje testin tilaamiseen). Muiden tilojen on otettavat yhteyttä Fabalabiin (fabalab(a)faba.fi) ennen näytteiden lähettämistä.

Geenitestit kudosnäytteestä: Selvitä etukäteen, soveltuuko AgroTag Geno-merkin näyte laboratorioon, jossa tutkitutat muita geneettisiä ominaisuuksia, kuten esim. perinnöllisiä sairauksia. Fabalabin kautta lähetetyistä näytteistä suurin osa tutkitaan Eurofinsin laboratoriossa Tanskassa, jossa Caisleyn valmistamat AgroTag GenoMerkin näytteet toimivat. Ranskaan lähtevissä charolais- ja limousin-rodun geenitesteihin on oltava erilainen näyte.  Anguseläinten tautitutkimusnäytteet (CA, NH, AM) voidaan lähettää esim. Movet Oy:lle.

 

Näin kiinnität GenoMerkin
Video

Näin kiinnität GenoMerkin