Siitossonnikasvattamo

Atria Tuottajien uusi siitossonnikasvattamo on aloittanut toimintansa marraskuussa 2018 Mikko Peuran tilalla. Kasvattamossa on 200 kasvukoepaikkaa. Kaikille sonneille annetaan mahdollisuus rehuhyötysuhteen mittausjaksoon ennen sonnihuutokauppaa. Syöntiä mitataan GrowSafe-tekniikkaa hyödyntäen. Syöntimäärät rekisteröityvät yksilöllisesti elektronisista korvamerkeistä tunnistamalla. Sonnit punnitaan noin kuukauden välein. 

Sonnien ostaminen siitossonnikasvattamosta on turvallinen valinta. Sonnit on tutkittu salmonellan ja mykoplasma boviksen (A-taso) suhteen ja niiden kivekset ja lisäsukurauhasten kudokset tutkitaan ennen huutokauppaa. Sonnit totutetaan monipuoliseen käsittelyyn ja huonoluonteiset ja –rakenteiset karsitaan pois. Sonnit on genotyypitetty ennen myyntiä ja ne on tutkittu vapaiksi useista perinnöllisistä sairauksista. 

Sonnien saatua maaliskuun lopussa vuodenpainoindeksit, voidaan aloittaa sonnien karsinta siitosmyyntiin. Sonnien käyttäytymisen, kasvun ja jalostusarvojen perusteella valitaan sonnit rakennearvosteluun ja siitä edelleen kivestutkimuksiin. Parhaat sonnit pääsevät siitosmyyntiin, joka toteutetaan nettihuutokaupalla huhti-toukokuun vaihteessa.

Kevään 2022 sonnihuutokaupassa on tällä hetkellä auki jälkimyynti. Huutokaupan tapahtumasivulta löydät myynnissä jäljellä olevien sonnien esittelyt. Kaikki sonnit, joiden keskuudesta myytävät valitaan, on listattu alla olevalle sivuille Kasvukoe 2021-22.

Huutokaupan tapahtumasivulle

Kasvukoe 2021-2022

Atrian siitossonnihuutokauppojen hintakehitys roduittain