Skip Navigation LinksEtusivu » Yritystieto » Eläinkuljetukset

Eläinkuljettajat työskentelevät päivittäin eläinten ja tuottajien kanssa Atrian lihanhankinta-alue on koko maa – Hangosta Utsjoelle ja Vaasasta Ilomantsiin. Tämän takia olemme panostaneet erittäin paljon eläinkuljetuskalustoon ja kuljetussuunnitteluun. Eläinkuljetuksia hoitavat ammattitaitoiset sopimusyrittäjät. Moni  kuljetusyrityksistä on tilojen tavoin tehnyt kanssamme yhteistyötä jo useamman sukupolven ajan.

Eläinkuljetukset ovat luvanvaraista toimintaa. Laki eläinten kuljetuksesta ohjaa kaikkea toimintaa autojen ominaisuuksista ja varusteista kuljetusaikoihin ja kuljettajien koulutuksiin. Kaikilla kuljettajilla tulee olla eläinkuljettajalupa. Kuljettajia myös koulutetaan säännöllisesti. A-Tuottajat järjestää näitä koulutuksia yhteistyössä SKAL:n kanssa. 

Logistiikkapalvelut on Atrialla eriytetty omaksi yhtiökseen, Tuoretie Oy:ksi. Atria on yksi pääomistaja Tuoretie Oy:ssä, joka tarjoaa palveluitaan myös muille elintarvikealan toimijoille. Tällä sivulle esitellyt kuljetusyrittäjät toimivat alihankkijoina Tuoretie Oy:lle. Katso lisää: www.tuoretie.fi 

Kuvassa kuljetusyrittäjät Atrian koulutuksessa Seinäjoella kesällä 2014.

Kuljetusyrittäjät ovat avainroolissa, millaisena eläimet kokevat kuljetukset, ja miten ne sujuvat tuottajien kannalta saumattomasti. Monessa yrityksessä sukupolvelta toiselle jatkuva perinne eläinkuljetuksissa takaa hiljaisen tiedon siirtymisen "isältä pojalle" niin eläinten käsittelyssä kuin tuottajien kohtaamisessa.

Eläinkuljetusautot on varustettu nykypäiväisellä tekniikalla eläinten hyvinvoinnin turvaamiseksi. Juomavettä on tarjolla jatkuvasti, ja miellyttävä lämpötila turvataan nousevien kattojen, puhaltimien ja vesisuihkujen avulla. Lämpötilaa seurataan ja säädetään hytistä olevan ohjaus- ja valvontakeskusken kautta. Eläinlääkärit tekevät tarkistuksia autoihin ja valvovat näin asetettuja normien noudattamista.
Kuljettajat ovat puhtaan suomalaisen ruokaketjun kivijalka - autot pestään perusteellisesti kuumalla vedellä jokaisen kuljetetun eläinryhmän jälkeen.
Pesun jälkeen auto kuivitetaan, ja se on valmis ottamaan uudet kyytiläiset vastaan.

Kuljetussuunnittelijat työskentelevät Seinäjoella. Tuottajien A-Nettiin tai puhelimitse jättämien eläinilmoitusten tiedot tallentuvat järjestelmään, jonka avulla he suunnittelevat kuormat. Työ on kuin palapelin kasaamista, jotta kaikkien tarpeet saadaan otettua huomioon. Tavoitteenamme on palvella tiloja mahdollisimman hyvin, mutta samalla kustannustehokkaasti ja logistisesti järkevästi. 

Maatilan Pellervossa 3/2011 oli laaja artikkeli AtriaSika- ja AtriaNauta -kuljetuksista ja kuljettajien arjesta. Kannattaa kaivaa lehti käsiin, jos aihe kiinnostaa. Alueesi asiakkuuspäälliköltä tai tuottajapalvelusta saat lisää tietoa oman alueesi kuljetusyrittäjistä ja eläinkuljetuksista.