Laidunopas ja aitaustarvikkeet

a-rehu-laidunkampanja-2024-landing-sivu_hero_1280x360px.jpg

Laidunoppaasta parhaat vinkit laidunnukseen

Oppaasta löydät lisäksi keskeisimmät tarvikkeet aitausten rakentamiseen. Suunnittelulla varmistat onnistuneen laidunkauden myös seuraaville vuosille!

Laidunkausi on vuoden parasta aikaa - ainakin nautojen mielestä! Hyvä suunnittelu takaa naudoille riittävän ravinnon, ja aitauksien kunnostus turvallisen laidunnuksen.  
 
Tehokkaan laidunkierron avulla laitumien satotasot voivat kaksinkertaistua. Hyödyntämällä kotimaisia laidunnurmia täysimääräisesti voidaan parantaa tilan kannattavuutta, erityisesti kun kasvavat vaatimukset pinta-alan, työnkäytön ja eläinten tuottavuuden suhteen uhkaavat heikentää sitä. 
 
Kierron toteutus kannattaa suunnitella keväällä, ja toteuttaa sitä säntillisesti ilman yli- tai alilaiduntamista koko laidunkauden ajan. Laiduntajan liikennevalot eli laiduntikun voit tilata A-Kaupasta. Se on oiva apuri ohjaamaan laidunnuksen toteutusta ja edes auttaa laitumien pysymistä hyvin tuottavina läpi kauden. 
 
Myös laidunnurmiseoksen valinnalla voi vaikuttaa positiivisesti laidunkauden ruokintaan. A-Laidunseoksessa on hyvä sadontuottokyky, se on maittava ja se kestää myös kuivuutta.  
 
Tutustu laidunoppaan vinkkeihin ja onnistu laidunnuksessa! 

Lataa ilmainen laidunopas täältä

Lisää aitaustarvikkeita löydät A-Kaupan valikoimasta