Kivennäiset

Nurmikivennäinen

Rakeistettu kivennäinen automaatti- ja erillisruokintaan lypsäville lehmille. Soveltuu ympärivuotiseen käyttöön säilörehun ja laitumen täydentäjäksi. Maittavat raaka-aineet tekevät siitä lypsylehmien suosikin. Voidaan käyttää luomutuotannossa.

Laidunkivennäinen

Lypsäville, emolehmille ja kasvaville hiehoille. Jauhemainen, voidaan pitää vapaasti tarjolla. Erittäin korkeat vitamiini- ja hivenainetasot. Voidaan käyttää luomutuotannossa. 

Lypsyapekivennäinen

Erityisesti seosrehuruokintaan lypsäville lehmille. Korkeat kivennäis-, vitamiini ja hivenainepitoisuudet. Jauhemainen. Voidaan käyttää luomutuotannossa. 

Lypsyape E Fosfori 

Erikoiskivennäinen seosrehuruokintaan lypsäville lehmille. Sisältää 1500 mg/kg E-vitamiinia ja lisäksi orgaanista seleeniä. Sopii mm. tuoreena säilötyn viljan rinnalle. Voidaan käyttää luomutuotannossa. 

Tuottokivennäinen EH

Huippukivennäinen seosrehuruokintaan lypsäville lehmille. Sisältää elävää hiivaa ja biotiinia. Helpoin ja edullisin tapa lisätä biotiini ja elävä hiiva ruokintaan.

Kalkitonkivennäinen

Ummessaoleville lypsylehmille ja emoille. Apilasäilörehun rinnalla myös lypsäville. Vähentää kalsiumin liikasaantia. Sisältää runsaasti E-vitamiinia (1600 m/kg) ja orgaanista seleeniä. Jauhemainen. Voidaan käyttää luomutuotannossa.

Vahva Vitamiini Se-E

Vahva rakeistettu vitamiinitäydennysrehu. E-vitamiini 9000 mg/kg. Seleeni 40 mg/kg (40 % orgaanista seleeniä). Sisältää lisäksi A- ja D-vitamiinia, sekä hivenaineita. Voidaan käyttää luomutuotannossa.

 

Tuote Ca (g/kg) P (g/kg) Mg (g/kg) Na (g/kg)
Nurmikivennäinen 105 12 60 60
Laidunkivennäinen 150 15 77 105
LypsyApekivennäinen 210 0 70 100
Lypsyape E Fosfori 210 12 70 100
Tuottokivennäinen 200 0 70 95
Kalkitonkivennäinen 26 30 125 140

Näitä neljää et muualta saa!

1. Täysrehumme, puolitiivisteemme ja lypsylehmien kivennäisemme sisältävät orgaanista seleeniä 
Orgaaninen seleeni imeytyy huomattavasti perinteistä seleeniä paremmin. Varsinkin käytettäessä karjanlantaa peltojen lannoittamiseen on seleenin saanti varmistettava. Edullisin ja varmin tapa on lisätä hyvin imeytyvää orgaanista seleeniä suoraan nautojen rehuun.

2. Hyvin sulavaa ohrarehua
Yksi tärkeä rehujemme raaka-aine on ohrarehu. Ohrarehu on ohran jyvän soluseinämäkuitua (ei kuorta), joka sulaa pötsissä tasaisesti. Ohrarehu ja elävä hiiva ovat yhdessä toimiva pari, ne tukevat pötsin toimintaa ja näin varmistavat hyvän maitotuotoksen ja kasvun. A-Rehu on ainoa rehuvalmistaja, joka käyttää kotimaista ohrarehua teollisten nautarehujen raaka-aineena.

3. Eläköön hiiva!
Valitut A-Rehun tuotteet sisältävät elävää hiivaa. Se ehkäisee pötsin pH-tason laskua ja tasapainottaa pötsin olosuhteita, sekä tutkitusti nostaa maitotuotosta. A-Rehun tuotteissa käytettävä elävä hiiva (EH) kestää kuumennuskäsittelyn. Todettujen tuotantovaikutuksiensa perusteella elävä hiiva on hyväksytty EU:ssa käytettäväksi lypsylehmien ja teurasnautojen ruokinnassa. 

Elävää hiivaa sisältäviä tuotteitamme ovat TeknoTäysrehuEH, TuottoTäysrehuEH, VahvaPuolitiivisteEH, A-Rehu EnergiarehuEH, TuottokivennäinenEH sekä KasvuApeEH

4. Biotiinia kaikissa rehuissa
Kaikki täysrehumme ja puolitiivisteemme sisältävät biotiinia, mikä parantaa sorkkaterveyttä ja nostaa maitotuotosta.