Atria Tuottajat 4/2020 -lehti: Meitä viljelyakatemialaisia on pian 800!

Teija ja Ilkka
Viljelyakatemiaa toteutetaan osana Tuottava nautatilan nurmi -hanketta, jonka viralliseksi toiminnaksi Viljelyakatemia on hyväksytty ELY:n päätöksellä.

Lokakuussa käynnistyneeseen webinaarisarjaan ilmoittautui ensimmäiseen webinaaripäivään mennessä yli 600 aiheesta kiinnostunutta ympäri Suomen. Olethan sinä jo mukana?

Ilmoittautuminen on edelleen mahdollista ja kaikki sarjan tilaisuudet ovat katsottavissa jälkikäteen. Tämän tekstin kirjoitushetkellä taustatiimi pidättää hengitystään, sillä 800 osallistujan raja menee rikki hetkenä minä hyvänsä.

Viljelyakatemia kokoaa yhteen alan huippuammattilaiset käsittelemään peltoviljelyn kehitykseen liittyviä aiheita huolella valikoiduista, ajankohtaisista teemoista. Menneet jaksot ovat milloin vain katsottavissa tallenteina, joten osallistuminen on joustavaa. Kokonaisuuden aloitti Viljely tulevaisuudessa -teema, jonka puhujina olivat MTK:n ympäristöjohtaja Liisa Pietola, Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Tuomas Kuhmonen, Ilmatieteenlaitoksen Sään ja ilmastonmuutoksen vaikutusyksikön päällikkö Hilppa Gregow sekä viljelijä Pasi Ketelä, joka kiinnostavan ja käytännönläheisen puheenvuoronsa lisäksi toivotti osallistujat tervetulleeksi myös Altian puolesta. Ensimmäinen päivä viitoitti polkua siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan viljelijöille – toimintaympäristömme tulee kokemaan niin ympäristöstä, kuin politiikastakin johtuvia muutoksia. Mahdollisia tulevaisuuksia voi samanaikaisesti olla useita rinnakkain, tämän opimme Tuomas Kuhmoselta.

Ensimmäinen päivämme kirvoitti paljon positiivista keskustelua ja sai hyvää palautetta. Viljelyakatemia haluaakin haastaa viljelijöitä itse pohtimaan toimintamallejaan ja samalla laajentamaan vallalla olevia näkemyksiä, kyseessä on siis syventävä opintokokonaisuus. Seuraavissa webinaareissa perehdyttiin maaperään eri näkökulmista, minkä jälkeen ohjelma jakaantui nurmi- ja viljapoluille. Valitse itsellesi mielenkiintoisin polku tai osallistu halutessasi vaikka molempiin! 

VILJELYAKATEMIA LYHYESTI

  • Ohjelma, osallistumisohjeita ja ilmoittautuminen: www.atriatuottajat.fi/hankkeet/viljelyakatemia/
  • Viljelyakatemia on maksuton ja tarkoitettu kaikille tuotantosuunnille ja muodoille koko Suomen alueella.
  • Voit osallistua Viljelyakatemiaan katsomalla joko suoran live-lähetyksen tai sen tallenteen sinulle sopivalla hetkellä.
  • Saat jokaisesta päivästä oman kutsulinkin sähköpostiisi. Voit katsoa tallenteen saman linkin kautta myöhemmin, joten pidä viestit tallessa.