MTY Leikas 2/2023

02.06.2023 09:56

MTY Leikas 8. - 14.5.2023

MAANANTAI
Sää: pilvipouta 

Viikko alkaa maatilalla viljankuivuri remontilla. Viljankuivuri vaihdetaan hakkeella lämpiäväksi, aiemmin käytössä oli öljylämmitys. Päivä vierähtää pitkälti kuivuriremontin parissa.

a-rehu_mty leikas_viljatila_2023.jpg

TIISTAI
Sää: vähäistä sadetta

Tiistaipäivänä on valmisteltu peltotöihin kuuluvaa kalustoa. Valmistelutöihin kuuluu mm. siemenviljojen lajittelu ja peittaus. Päivään kuului myös paripyörien kiinnitys traktoreihin yms. muuta huolto-, sekä valmistelutyötä.

a-rehu_mty leikas_viljatila_2023_1.jpg

KESKIVIIKKO
Sää: poutasää

Keskiviikkopäivä vierähti heinänurmien, sekä syysviljojen pintalannoitus hommissa, sillä kevät sää suosi kyseisiä töitä.

a-rehu_mty leikas_viljatila_2023_2.jpg

TORSTAI
Sää: aurinkoinen

Päivä alkoi suorakylvökoneen tarkastuksella, sekä kiertokoe suoritettiin. Tämän vuoden ensimmäiset kylvötyöt alkoivat herneen kylvämisellä. Alue oli noin kymmen hehtaaria. Päivä sisälsi myös siemenviljojen säkitystä.

a-rehu_mty leikas_viljatila_2023_3.jpg

PERJANTAI
Sää: aurinkoinen

Aamulla hyvissä ajoin toinen yrittäjistä lähtee muokkaamaan kauralle tulevia lohkoja. Päivä jatkuu herneen ja rypsin kylvämisellä.

a-rehu_mty leikas_viljatila_2023_4.jpg

LAUANTAI
Sää: aurinkoinen

Lauantaipäivä kului peltojen muokkauksella ja kylvötöiden parissa. Myös yrittäjien jälkikasvu oli työpäivässä mukana mm. pelloilla kivienkeruussa, sekä nuoriso auttoi kaluston puhdistus, - ja pesutöissä. Ilta vierähti saunoessa.

a-rehu_mty leikas_viljatila_2023_5.jpg

SUNNUNTAI
Sää: aurinkoinen

Sunnuntai aamupäivä vierähti äitienpäivää viettäen, loppupäivä menikin kylvötöiden parissa, sillä sää suosi peltotöitä. Päivän päätteeksi kalusto huollettiin seuraavan päivän kylvötöitä varten.

a-rehu_mty leikas_viljatila_2023_6.jpg

 

MTY Leikas, Siikamäki

Yrittäjät: Janne Leikas ja Heikki Leikas
Tuotantosuunta: Viljanviljely, kone- ja metsäurakointi.
Perustettu: Tila on ollut Jannen ja Heikin nimissä reilu 10 vuotta.
Peltoa: Peltoa on viljelyksessä vuokramaineen 250 hehtaaria. Tilallamme on myös ylämaan nautakarjaa.
Muuta: Veljekset pyörittävät myös metsäkoneyritystä nimeltä Metsäurakointi Leikas Oy. Firma on perustettu reilu 20 vuotta sitten.

Lue edellinen viikko tilalla -tarina