Jotta koko paketti pysyy kasassa

20.03.2023 15:57

Me Atrialla teemme tätä bisnestä täydestä sydämestä koko ruokaketjun hyväksi. Meille Atrian alkutuotannossa ei riitä, että olemme pelkästään lihanhankintaan tai rehumyyntiin keskittynyt yhtiö. Me haluamme auttaa tiloja kehittymään ja saavuttamaan hyviä tuloksia, ja siten varmistaa myös tulevaisuudessa vahva suomalainen lihaketju, pellolta pöytään.

TUOTTAJAN OMISTAMA YRITYS JO 120 VUOTTA

Atrian historia ulottuu Kuopion torille peräti 120 vuoden taakse. Yritys on rakentunut Lihakunnan, Itikka osuuskunnan ja Pohjanmaan Lihan tuottajien yhteiseksi yritykseksi. Tuottajat hallinnoivat ja omistavat yritystä suurelta osin. Osakeomistus noin 60 % pörssin osakkeista ja äänivalta lähes 90 %. Atria on kyennyt jo pitkään maksamaan hyvää osinkoa osakkeelle ja sen suurimmat hyötyjät ovat osuuskunnat ja sitä kautta tuottajat.

TASAVEROISET TILITYSHINNAT KOKO MAASSA

Atria hankkii lihaa tarvittaessa kaikista postiosoitteista Suomessa. Se on ainutlaatuista. Atria maksaa samat tilityshinnat samanlaisille tiloille ja eläimille koko maassa. Atria ei käytä asiakashankinnassa pistehintoja. Atrian tilityshinnat ovat kilpailukykyiset. Atria maksaa sellaiset tilityshinnat, että se kykenee toimimaan tuottajien yrityksenä myös seuraavat 100 vuotta. Atria ei toimi kuten monet liha-alan hankinnasta luopuneet yritykset, se on vastuutonta.

MARKKINOINTI, VASTUULLISUUS JA ALAN YHTEISKUNTAVAIKUTTAMINEN

Atria tekee laaja-alaista työtä liha-alan imagon eteen, vastuullisuuden kehittämiseen sekä monenlaiseen yhteiskuntavaikuttamiseen.

KATTAVAT TOIMINNAT JA KEHITYSPALVELUT KAIKILLE TUOTTAJILE

Atria tarjoaa poikkeuksellisen laajat kehityspalvelut kaikille tiloille. Tuotanto- ja rehustusosaamisemme on maan parasta ja olemme hankkineet siihen parhaat asiantuntijat. Tarvittaessa hoidamme tehostettua talouspalvelua kolmikantahengessä. Investointeja suunnitteleville tarjoamme laajan ja ammattimaisen tuen. Erilaisilla tapahtumilla haluamme tukea tuottajien kehittymistä ja ymmärrystä toimintaympäristöstä. Meillä on myös tuottajillemme suunnattu oma ammattilehti Atria Tuottajat.

ELÄINLOGISTIIKKA

Kuljetukseen ja eläinlogistiikkaan liittyvät palvelumme ovat kilpailukykyiset. Kuljetusautot ovat huippuluokkaa. 

TALOUSHALLINTO

Tilitys- laskutuspalvelut ovat ammattitaitoisia ja hoidamme ne ajallaan. Meillä on useita rahoituselementtejä tilojen käytössä. Kehitämme niitä tilojen näkökulmasta.

TUOTTAJIEN OMISTAMA SUOMALAINEN REHUTEHDAS

A-Rehu on suomen toiseksi suurin rehualan yritys, ja meillä on kaikkien lihalajien rehustus omissa käsissä. A-Rehulla on Suomen uusimmat ja moderneimmat tehtaat sekä ammattitaitoisin työvoima. Kehitystyön ytimessä on tuottajan auttaminen. Rehuliiketoiminnan kaikki tuotto jää omistajille kiinteistöyhtiöiden ja A-Rehun kautta.

PELTOKASVITUOTANTO

Viljan ja valkuaiskasvit hankimme ensisijaisesti omilta tuottajiltamme ja suomalaisilta viljelijöitä. Teemme työtä jäljitettävyyden ja vastuullisuuden kehittämiseksi ja olemmekin kotimaisen valkuaistuotannon johtava kehittäjä ja suunnannäyttäjä. Haluamme panostaa vahvasti tilojen peltokasvituotannon kehittämiseen, jolla on todettu olevan vaikutusta niin maatalouden hiilijalanjälkeen kuin tilojen tuottavuuteen.

Sopimustoiminnan kehittäminen, varastointisopimukset ja viljakaupan rahoituksen kehittäminen ovat jatkuvasti työn alla. Pidämme tärkeänä sitä, että voimme tarjota myös viljan viljelijälle sähköiset asiointipalvelut.

REHUJEN KEHITYS

Tiedämme, että oikealla rehustuksella saamme kilpailukykyä tiloillemme ja laadukasta liharaaka-ainetta Atrialle. Tärkeää on optimoidaan tuotantovaikutus ja parhaat raaka-aineet. Olemme edelläkävijä teollisuuden sivutuotteiden hyödyntämisessä. Eläinten ruokinnan osalta teemme monipuolista koetoimintaa tilojen kanssa ja hyödynnämme tuloksia koko ketjun hyväksi. Tämä on ainutlaatuista Suomessa.

A-KAUPPA

A-Kauppa on maataloustarvikkeiden kivijalka- ja verkkokauppa, jossa on meidän tilojemme tarvetta vastaava tuotteisto. Valikoima kehittyy jatkuvasti ja hinnoittelu pidetään kilpailukykykyisenä. Haluamme olla myös etsimässä ja tarjoamassa uusia ratkaisuja tiloillemme.

 

Atrian ja sen tuottajat ovat ainutlaatuinen integraatti, joka kykenee vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin läpi ketjun pellolta ruokalautaselle. Kun töitä tehdään täydellä sydämellä alusta loppuun, on meillä mahdollisuudet vaikka mihin. Yhdessä saamme aikaan maailman puhtainta suomalaista lihaa – tuottajiemme ansiosta, ylpeydellä ja yhteistyöllä.

Meillä koko paketti on kasassa.

katso video

Kirjoittaja

Flink Reijo

Toimitusjohtaja

Flink Reijo

040 510 6009

A-Tuottajat Oy, A-Rehu Oy ja Nautasuomi Oy