Työkaluja tuottajalle –webinaarisarja

Tule mukaan seuraamaan ytimekkäitä webinaareja ajankohtaisista kotieläin-, kasvinviljely-, ja talousaiheista. Tavoitteena on tarjota tuottajille ideoita ja apua oman tuotannon kehittämiseen.

Webinaarien toteutuksesta vastaavat Nautasuomen alkutuotannon kehittämishankkeet. Webinaarit alkavat aina klo 12.00 ja kestävät noin tunnin. Katso kunkin webinaarin tarkka päivämäärä alla olevasta listasta. Uusia webinaareja tulee tarjolle lähitulevaisuudessa, seuraathan sivujamme! 

Kuhunkin webinaariin tulee ilmoittautua erikseen. Ilmoittautumislinkit löydät alta. Ilmoittauduttuasi webinaariin, saat sähköpostiisi automaattisen vastausviestin, joka sisältää webinaarilinkin; tätä klikkaamalla pääset katsomaan webinaaria.

Tervetuloa kuulolle!

Päivämäärä

Aihealue

1.2.2023

Separoitu kuivajae – tulevaisuuden kuivike  

  • Millä kuivitetaan tulevaisuudessa?
  • Käydään läpi eri kuivikevaihtoehtoja.
  • Paneudutaan separoituun kuivajakeeseen.
  • Puhujina Sami Vinkki, Demeca Oy ja Antti Pulkkinen, Maitotilayrittäjä

14.2.2023

Maatilastaniko Oy?

Kiinnostaako maatilasi yhtiöittäminen? Käydään läpi kenelle yhtiömuotoinen maatila sopii. Puhujana Johanna Lindvall Finanssila Oy

21.2.2023

Perustamistavan vaikutus nurmien satoisuuteen

Korkeasatoisten ja kestävien säilörehunurmien lähtökohta on perustamisvaiheen onnistuminen. Tuottava nautatilan nurmi-hankkeen pilotissa vertailtiin kuinka eri nurmien perustamistekniikat heijastuvat satoisuuteen. Tule linjoille kuulolle ja nappaa parhaat vinkit nurmien onnistuneeseen perustamiseen! Puhujina Essi Tahvola ja Jaakko Ilkka Nautasuomi Oy:ltä.

7.3.2023

Meidän tilasta emotila?

Oletko harkinnut emolehmätuotantoa? Kotieläintilan tuet kiinnostaisivat ja peltoa riittäisi rehun tuottamiseen? Sinulle on herännyt aito kiinnostus eläinten kanssa työskentelystä ja tilallasi olisi mahdollisesti jo valmiita rakennuksiakin? Tule kuuntelemaan aiheen ajankohtaiset faktat! Puhujana Juha Ryhänen Nautasuomi Oy:ltä.

16.3.2023

Vasikat pysymään terveenä – Työt sujumaan!

Tule kuuntelemaan eläinlääkärin uusimpia vinkkejä vasikoiden terveyden parantamiseksi ja tautien estämiseksi. Lisäksi kuulet vasikkakasvattamoyrittäjän ajatuksia millainen vasikka pärjää hyvin uudessa kodissa. Puhujina AtriaNauta eläinlääkäri Tuomas Herva sekä vasikkakasvattamoyrittäjä Suvi Moilanen.

21.3.2023

Robottitilan lehmät onnistuneesti laiduntamaan

Tule kuuntelemaan tarinoita ruotsalaisten robottitilojen onnistuneista laidunnuskäytännöistä. Saat myös vinkkejä suomalaiselta konkarilaidunnustilalta - kuinka saat eläinliikenteen sujumaan ja tuotoksen pysymään hyvänä. Puhujina Antti Keskipalosaari Osuuskunta Pohjolan Maidolta ja maitotilayrittäjä Raija Rissanen.

28.3.2023

Laitumelta huippurehua edullisesti!

Hyvin toteutetussa laiduntamisessa on mahdollista päästä samoihin satotasoihin kuin säilörehunurmissa. Tämän lisäksi laidunrehu voi olla parhaimmillaan tilalle ilmasta rehua. Tule kuuntelemaan, miten sen saavutat. Lisäksi kuulet, kuinka järjestät toimivan vesihuollon laidunkaudelle.

4.4.2023

Mitä talouden tunnusluvut kertovat? - Matalan kynnyksen talousosaamista

Mikä ero on maatilayrityksen maksuvalmiudella ja kannattavuudella? Mitä yrittäjän pitäisi ymmärtää talouden tunnusluvuista? Näkökulmia maatilan talouteen selkokielellä.

11.4.2023

Sorkkasairaudet hallintaan (HUOM! webinaari poikkeuksellisesti klo 12.00-13.45)

Erilaiset sorkkasairaudet alkavat olla tiloilla jo arkipäivää. Akuutit sorkkaongelmat tuovat mukanaan merkittävät taloudelliset tappiot. Vain terveet sorkat omaava lehmä jaksaa seistä syömässä ja sitä kautta saavuttaa korkean maitotuotoksen. Terveet sorkat myös mahdollistavat lehmälle usean tuotosvuoden. Kuinka tunnistaa sorkkasairaudet ajoissa? Entä mitkä tekijät ovat merkittävimmät ennaltaehkäisyn osalta? Puhujana asiantuntijaeläinlääkäri Hertta Pirkkalainen (ETT ry). 

2.5.2023

Etsi, löydä ja sitouta osaava työntekijä

Työnantajamielikuvan merkitys rekrytoinnissa - kuinka houkutella uusia työntekijöitä? Mitä tarkoittaa työnantajamielikuva ja mikä siihen vaikuttaa? Miksi on tärkeää rakentaa työnantajamielikuvaa? Millaisia keinoja viestintään? Miltä ala näyttää nyt ulkopuolisen silmin ja mitä se voisi olla? 

Puhujina Annika Eklöf (imagohanke.fi) sekä Leena Ilkka.

9.5.2023

Maitomarkkinakatsaus sekä kurkistus kanadalaisille ja tanskalaisille maitotiloille

Miltä maitomarkkinoilla näyttää tällä hetkellä?

Pohjolan Maidon tj. Marko Puhto kertoo maitomarkkinoiden tilanteesta maailmalla ja Suomessa.

Lisäksi pääset näkemään kuvia ja kuulemaan ideoita maailmalta. Maitotilayrittäjä Jukka Ojantakanen kertoo kuulumisia Kanadalaisilta tiloilta ja Leea Holmi Mika-hankkeesta kertoo Tanskan reissun terveisiä.

 

 

Ohjeita osallistujalle