2

Ronkainen Markku

Kotikunta: Paltamo

Ikä: 51

Koulutus: Agrologi

Atrialainen tuottaja vuodesta: 1996

Muut/aiemmat luottamustoimet:
Aiemmat: MHY-Kainuu hallitus, Oulujärvi leader hallitus
Nykyiset: MHY Kainuu valtuusto, LähiTapiola hallintoneuvosto, Alueellinen riistaneuvosto, RHY-Paltamo hallitus, MTK-Paltamo johtokunta

Miksi olet ehdokkaana edustajiston vaaleissa: Haluan osaltani olla vaikuttamassa ja päättämässä asioista, jotta naudanlihan ja maidontuottajilla säilyy usko lihantuotannon kannattavuuteen myös tulevaisuudessa.

Mihin asioihin haluaisit vaikuttaa Lihakunnassa: Suomi tarvitsee lihaomavaraisuuden säilyttämiseksi niin suuria kuin pienempiäkin tuotantolaitoksia. Osuuskunnan on kohdeltava kaikkia tuottajia tasavertaisesti asuinpaikasta riippumatta. Lihakunnan talouden on pysyttävä vahvana jotta hyvä tilityskyky säilyy.

Miten haluaisit edustajiston jäsenenä kehittää Lihakuntaa tulevalla edustajistokaudella: Vaikka tilojen lukumäärä koko ajan laskee, on Lihakunnan pystyttävä kustannustehokkaasti hoitamaan eläinten hankintaa, jotta jäljellä oleville tuottajille pystytään maksamaan sellaista lihan hintaa että tuotantoa on mahdollista kannattavasti jatkaa. On uskallettava tehdä päätöksiä, jotta lihan omavaraisuus ei nykytilanteesta enää laske.