Skip Navigation LinksEtusivu » AtriaNauta » Emotila » Pihvivasikan myynti

Ohjeita pihvivasikoiden myyjille 

 

Ajankohtaista pihvivasikoista

Pihvivasikkakartoitus 2018

Kyselyn avulla kartoitamme välitykseen tulevien pihvivasikoiden määrää. Muista myös ilmoittaa vasikat välitykseen hyvissä ajoin. Vastaa kyselyyn 30.9. mennessä ja osallistu laadukkaan paistinpannun arvontaan.

Kyselyyn pääset vastaamaan linkistä https://www.lyyti.in/Pihvivasikkakartoitus_2018_0736

Ilmoita pihvivasikat välitykseen nyt!

Valitse toivottu noutoviikko, kun teet vasikkailmoitusta. Minun Maatilani-ohjelmiston uudella A-NettiLinkillä saat hallittua vasikkaliikennettä ja vähennettyä näppäilyvirheitä. Huomaathan, että kuljetussuunnitteluun tarvitaan vähintään pari viikkoa aikaa. 

Tiedä, mitä myyt.  Tarkista vasikoiden kunto ja koko ennen välitykseen ilmoittamista. Sairaita eläimiä ei voi myydä. Tarkista, että vasikoiden sukupuolet ja rodut ovat nautarekisterissä oikein. 

Varmista pihvilehmävasikoiden osalta, että nautarekisterissä niiden käyttötarkoituksena on lihantuotanto. Muuten loppukasvattaja menettää teuraspalkkionsa, joka peritään jälkeenpäin syntymätilalta.

Varmista mahdollisen nupouslisän saaminen jo ilmoitusvaiheessa. Luomukelpoisista vasikoista on muistettava laittaa A-Netin viestikenttään luomumaininta etukäteen.

Pihvivasikka on välityspäivänä alle 8kk ikäinen ja painaa vähintään 140 kg.  Ilmoita vasikat välitykseen aikaisintaan 3,5 kk ja viimeistään 6,5 kk iässä. Jaa vasikat ilmoituksessa kahteen erään ainakin silloin, kun vasikoiden ikäero on yli 3 kuukautta tai vasikoiden kokoerot ovat huomattavia. 

 
Torju teinitiineydet. Vieroita lehmävasikat viimeistään 7 kk iässä, mieluummin 6 kk ikään mennessä. Erota lehmävasikat sonnivasikoista heti vieroituksen yhteydessä. Seuraa hyvin kasvaneita lehmävasikoita koska ne voivat tulla tiineeksi jo 5 kk iässä. Teinitiineydet esiintyvät usein pareittain. Käänny eläinlääkärin puoleen välittömästi mikäli huomaat selvät kiiman oireet lehmävasikalla, joka on vanhemman sonnivasikan tai siitossonnin seurassa.