Skip Navigation LinksEtusivu » AtriaNauta » Ajankohtaista » Maitoakatemia saa kiitosta

Maitoakatemia saa kiitosta 

Pohjolan Maidon ja AtriaNaudan yhteinen Maitoakatemia käynnistyi tämän vuoden tammikuussa kaksipäiväisellä huippuseminaarilla Kalajoella. Heti seminaarin jälkeen pyörähtivät pienryhmät käyntiin eri puolilla Pohjois-Suomea. Maidontuottajat ottivat pienryhmätoiminnan heti omakseen ja kesään mennessä yli 160 Pohjolan Maidon maitotilaa on jo osallistunut toimintaan.Pienryhmät ovat pyörineet talouden ja tuotannon, investointien, johtamisen ja nurmen ympärillä. Pienryhmätoimintaa on vetänyt yhteinen projektityöntekijämme Antti Keskipalosaari yhdessä Pohjolan Maidon neuvojien ja AtriaNaudan asiakkuuspäälliköiden kanssa.
Tuottajat ovat palautteidenkin perusteella tykänneet pienryhmistä. Alkukesän kyselyssä tuottajat kertoivat, että suositusta budjetointimallista on tullut käytännöllinen työkalu tilan johtamiseen. Pienryhmätoiminnassa koettiin arvokkaaksi ajatusten vaihto yrittäjien kesken ja pienryhmistä on saatu lisää innostusta omaan työhön. Pienryhmät saivat kouluarvosanaksi kevätlukukaudesta yhdeksikön. Tulevan talvikauden pienryhmätoimintaan on tullut runsaasti toiveita ja uusien maitotilojen on mahdollista hypätä kyytiin syksyllä.

Yhteistyössä kehitelty Maitopihatto on herättänyt runsaasti kiinnostusta ja ensimmäiset Maitopihatot rakentuvat tämän kesän aikana Pohjolan Maidon tiloille.