Hyvät kasvinsuojeluaineet herneelle ja viljoille varmistavat laadukkaan sadon

01.06.2020 13:46

Pikkuhiljaa alkaa kevään kylvöt olla valmiina tai ainakin hyvässä vauhdissa. Seuraava taiteen laji onkin valita juuri omalle pellolle ne sopivimmat kasvinsuojeluaineet. Torjunta-aineiden oikea käyttö on tärkeää muun muassa tehon, turvallisuuden ja kannattavuuden kannalta. A-Rehu on ottanut A-Kaupalla myytävään valikoimaansa tarkasti valitut meidän asiakkaiden tarpeisiin sopivat kilpailukykyiset tuotteet.

oraat_neliönosto.jpg


Herneiden rikkaruiskutus

Herneiden kasvinsuojelu eroaa viljojen kasvisuojelusta siinä, että kunnollisesta ja tehokkaasta rikkaruiskutuksesta on huolehdittava puinnin onnistumisen varmistamiseksi. Muuten sadonkorjuu ei välttämättä onnistu.  A-Kaupan valikoimasta herneelle löytyy tehokas ja edullinen rikka-aine yhdistelmä on Fenix 0,5 l/ha  ja Lentagran wp 0,5kg/ha. Tästä hyvän tekee se, että yhdistelmässä on sekä maavaikutusta, että kosketusvaikutusta rikkakasveihin.

Jos hernekasvusto tarvitsee laadukasta ainetta virkistykseen, suosittelen Zoom 1,5 l/ha, joka sisältää mm. Molybdeeniä, Rikkiä ja Booria varmistamaan palkokasvin juurinystyröiden toimintaa ja valkuaisen tuotantoa.

Rikka-aineita kannattaa vaihdella

Ohralle ja vehnälle aineita rikkakasvien torjuntaan tuntuu olevan monia vaihtoehtoja. Rikka-aineita kannattaa vaihdella vuosittain, että voidaan ehkäistä torjunta-aineresistenssin syntymisiä. Erinomainen uusi rikka-aine ohralle ja vehnälle on Quelex 40-50 g/ha. Tällä tuotteella voidaan ehkäistä laajasti pienannosaineresistenssin kehittymistä. Lisäksi tällä on erittäin laaja ruiskutusaikaikkuna ja lämpötilavaade. Quelexiä voidaan käyttää +2 - +25 lämpötiloissa ja valmiste on hellävarainen viljojen heinämaisille kerääjäkasveille. Lisäksi tuotteella on erinomainen tai hyvä teho useimpiin leveälehtisiin rikkakasveihin (mm. matara, jauhosavikka, pihatähtimö, peipit, saunakukka, pillikkeet, emäkki, ristikukkaiset rikkakasvit)

Hellempi käsittely kauralle saadaan aikaan Classic Starilla, joka toimii erinomaisesti, kun yhdistää Classic 12g/ha ja Starane 333HL 0,25 l/ha. Tämä yhdistelmä on hyvin laajatehoinen ja monikäyttöinen. Tällä voidaan torjua mm. resistenssejä pihatähtimökantoja.

Viljoille markkinoiden paras tautiaine on mielestäni Ascra Xpro 0,4 l/ha – 0,8 l/ha. Ascra Xpro on uusi SHDI-tehoaineryhmään kuuluvatautien torjunta-aine. Ascra Xpro takaa pitkän tautisuojan kasvustolle ja se sopii erinomaisesti kaikille viljoille. Lisäksi se voidaan sekoittaa useimpien rikka-aineiden, kasvitauti- ja tuholaisaineiden sekä kasvunsääteiden kanssa. Ascran huippuominaisuuksiin kuuluu, että se on kokonaan sateenkestävä jo tunnissa.

Kasvuston virkistykseen ja ravinnepuutokseen viljoilla toimii tehokkaimmin Wuxal Microplant 1-2 l/ha ja Wuxal Grano 2-4 l/ha, jotka tuovat kasvustoon lisää mangaania varmistamaan kasvuston kehitystä, jos pelloilla on korkeat pH-tasot, jotka estävät Mn:n kulkeutumisen kasveille. Tällöin mm. yhteyttäminen kasveilla toimii huomattavasti paremmin.

Vielä viimeisenä nostaisin esille oman suosikin viljakasvuston korrenvahvistajista. Hyvä ja rehevän viljakasvuston kortta vahvistaa parhaiten Sonis 0,2-0,5 l/ha, jota voidaan käyttää laajasti aina rikkaruiskutuksesta lippulehtivaiheen ruiskutuksiin saakka.

Tuotteet voit tilata suoraan A-Kaupasta tai kysyä juuri sinun pellollesi suunniteltua valmista kasvinsuojeluaine-pakettia A-Rehun Viljatiimiltä: p. 010 316 8012

 

Marttila Taneli

Hankintapäällikkö

Marttila Taneli

040 864 1476

Viljakauppa