Diili-ohjelmastakin tuttu satatonnari

Uljas

Kaipaisten karjassa Riihimäellä juhlittiin joulukuussa talon ensimmäistä satatonnaria Uljasta. Vain seitsemän kertaa poikinut Ayrshire-lehmä Uljas on tilan oma kasvatti. Lehmäuran lisäksi Uljas on kunnostautunut myös tv-uralla. Vuonna 2010 Kaipaisten navetassa kuvattiin Diili-ohjelman yksi osa, jossa kilpailijoiden piti suunnitella maitopurkki Valiolle. Kuvauksissa myös Uljas pääsi linssin eteen. Tuon kyseisen videon vieraat näkivät Uljaan juhlissa. 

Kaipaisilla on viime vuosien ajan määrätietoisesti panostettu karja-ainekseen ja ruokintaan koko karjassa. Uljas on yksi todiste määrätietoisesta ja hyvin tehdystä työstä. Uljas on valitettavasti tehnyt suurimmaksi osaksi sonneja, mutta Elo-tytär löytyy karjasta. Elo on kuin emänsä – hyvä lypsäjä. Kaipaiset toivovatkin, että Elo tekee muutaman hyvän tyttären karjaan jatkamaan. Myös Uljas on juuri todettu tiineeksi VR Fairista.

isä: Sipilän Roleksi   emänisä: Rauhaniemen Ike

  Keskimäärin Paras
Keskituotos 1-8 11 462  13 376
305 pv 1-6 11 627  14 086
Maitotuotos/pv 35,9 -
Rasva 3,48 3,64
Valkuainen 3,09 3,18

Uljaan litrojen takaa löytyy seos, jossa on ohra-kauran lisäksi hyvä säilörehu, härkäpapu, kivennäinen ja rypsirouhe. Sen lisäksi lehmät saavat lypsyasemalla A-Rehun TempoTäysrehua.  Tempolla on asemalla kaksi tehtävää: täysrehu toimii houkutusrehuna, jotta lehmät tulisivat helpommin asemalleja varmistaa korkeatuotoksien lehmien energian saannin.

Jaana ja Jukka pyörittävät vielä toistaiseksi tilaa kaksin mutta perheen tytär, Jenni, on valmistumassa Ilmajoelta ja tulemassa vahvasti tilan toimintaan mukaan. Vielä kerran Kaipaisten perheelle isot onnittelut Uljaasta ja hyvää karjavuotta 2016 sekä tulevaisuuteen monta uutta satatonnaria!!!

Elisa Uusi-Heikkilä
Tilan AtriaNauta-asiakkuuspäällikkö