3

Mäkisalo Jouni

28.03.2024 13:18

Kotikunta:  Kontiolahti    

Ikä: 58

Koulutus ja/tai ammatti: Agrologi       

Tilan tuotantosuunta: Lihasikatalous            

Atrialainen tuottaja vuodesta: 1999

Muut/aiemmat luottamustoimet: 
Lihakunnan edustajisto 2021-
MTK Pohjois-Karjalan liiton johtokunta 2006-2022 josta puheenjohtaja 2011-2022
MTK Sikajaoston jäsen 2009-2016 josta puheenjohtaja 2014-2015
MTK Säätiön hallintoneuvosto 2015-2016
MTK Säätiön hallitus 2017-2022
MTK Joensuunseutu johtokunta 2020-
Metsäliitton Joensuun alueen piiritoimikunta 2023-
Paiholan yhteismetsä hoitokunta 2000-                 

Mitkä ovat mielestäsi Atrian ja osuuskuntien muodostaman arvoketjun vahvuuksia?  Kotimaisuus, läpinäkysyys ja sitoutuneisuus kestävään tuotantoon tuottajalta kuluttajalle.     

Mitä asioita kehittäisit Atrian alkutuotannossa? Atrian ja tuottajan kannattavaan yhteistyössä tehtävään pitkäaikaiseen suunnitelmalliseen tuottamiseen.
Atria vielä askeleen lähempänä tuottajaa oleva yhteistyökumppani.                   

Mitä tekijöitä pidät omistajana tärkeänä, kun arvioit osuuskunnan ja Atrian suoriutumista? Atrian ja osuuskuntien pitää olla johtava lihatalo, joka pystyy ohjaamaan markkinoita niin firman kuin tuottajan kannalta kannattaavaan suuntaan.                      

Osuuskunnan strategiakausi on päättymässä vuoden 2025 lopussa. Millaisia toimintaympäristössä tapahtuneita muutoksia tulee mielestäsi huomioida, kun osuuskunnalle laaditaan uutta strategiaa seuraavan edustajiston toimikauden aikana? Uudessa strategiassa vastuullisuus ja läpinäkyvyys vaativat huomiota. Tuotantoa pitää pystyä harjoittamaan koko osuuskunnan toimialueella tasapuolisesti.

Millaiset edellytykset osuuskunnan jäsenillä on menestyä lihantuotannossa?  Muuttuvassa ympäristössä meillä on hyvä mahdollisuus pärjätä yhteistyöllä ja tuomalla esille työ eläinten, ihmisten ja luonnon huomioon ottamisesta.                   

Miksi olet ehdokkaana edustajiston vaaleissa? Olen aina aktiivisesti kokouksissa paikanpäällä käynnyt ja olen mukana keskusteluissa kokouksen aikana, saan vietyä jäsenistöltä tulleet viestit eteenpäin.
Huoli lihantuotannon kannattavuudesta ja säilymisestä koko suomen alueella, sen eteen pitää tehdä töitä. Ja että löytyy nuoria jatkamaan tuotantoa, tämä on hyvin lähellä sydäntä itsellä. Vuosien varrella karttuneesta kokemusta ja verkostoista on apua tässä asiassa.