Ehdokkaat vaalipiireittäin

Pääset tutustumaan ehdokkaaseen ja hänen ajatuksiinsa klikkaamalla kyseisen ehdokkaan nimen kohdalta.

Mikäli et ole varma omasta vaalipiiristäsi, voit tarkistaa sen tästä linkistä.

Mikä on edustajisto ja sen rooli?

Osuuskunnan ylintä päätösvaltaa käyttää jäsenten keskuudestaan valitsema edustajisto. Se hyväksyy muun muassa tilinpäätöksen ja esityksen osuuspääomalle maksettavasta korosta. Edustajisto nimeää hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat. Sen vastuulle kuuluvat myös esimerkiksi osuuskunnan sääntöasiat sekä talouden seuranta ja valvonta.

Edustajisto kokoontuu sääntömääräisesti kerran vuodessa. Nyt valittava uusi edustajisto kokoontuu ensimmäisen kerran yhteen Seinäjoella mm. tutustuen Atrian ja A-Rehun toimintoihin marraskuun alussa 2020. Edustajistossa on 50 jäsentä ja sen toimintakausi on 4 vuotta.

Edustajiston jäsenenä pääset vaikuttamaan valtakunnallisesti kotimaisen liha-alan tulevaisuuteen ja pääset huolehtimaan tuottajien äänen kuulumisesta atrialaisessa yritysperheessä. Edustajiston jäsenyys tarjoaa etenemismahdollisuuksia myös muihin Lihakunnan luottamustehtäviin.

Ehdokasasettelua tehtäessä on syytä huomoida eri tuotantoalojen ja sukupuolten välinen riittävä edustus sekä maantieteellinen kattavuus.

 

LK hallinnon kokous kevät 2019.jpg

Miten edustajisto valitaan?

Edustajisto valitaan jäsenten keskuudesta vaaleilla neljän vuoden välein. Kyseisissä vaaleissa edustajistoon valitaan 50 jäsentä vuosiksi 2020-2024.

Vuoden 2020 vaalien aikataulu:

  • Ehdokasasettelu päättyy 10.3.2020
  • Äänestäminen 20.4.-10.5.2020
  • Vaalitulos julkistetaan toukokuussa aikaisintaan 13.5.2020
  • Uuden edustajiston toimikausi alkaa vaalien tuloksen vahvistamisesta