Värmebehandlad Rapsirouhe

A-Foders rapskross Rapsirouhe är ett förmånligt proteintillskott vid utfodring med blandfoder och hemmablandningar. Kan även användas vid separat utfodring.

 

Lypsyrape Ohrarehu Max

Innehåller alla mineraler, spårämnen och vitaminer. Lättsmält och välsmakande kornfoder. Doseringsmängden är beroende på den övriga utfodringen ca 2 kg.

 

Lypsyrape Ohrarehu Energia+

Innehåller alla mineraler, spårämnen och vitaminer. Lättsmält och välsmakande kornfoder. Produkten har tillsatts skyddat vegetabiliskt fett och glycerol, vilket gör fodret perfekt för början av prouktionsperioden och när toppavkastning eftersträvas.

 

Leike-fiberblandning

A-Foders fiberblandning Leike är ett energifoder som innehåller melassnitsel och kornfoder för utfodring med blandfoder och till hemmablandningar. Det innehåller anmärkningsvärt lite stärkelse, men rikligt med NDF-fiber, vilket smälter långsammare i våmmen än spannmålsstärkelse. Fiberblandningen Leike minskar pH-variationerna i våmmen, effektiviserar smältningen av fodret och förbättrar avkastningen.

 

Viljaseos

Viljaseos är en mångsidig granulerad och värmebehandlad spannmålsblandning. Det är ett användningsklart och enkelt alternativ vid utfodring med blandfoder och separat utfodring när eget spannmål inte finns tillgängligt.

 

Kokoseos

A-Foder Kokoseos är en granulerad produkt avsedd för utfodring med blandfoder och hemmablandningar. Den innehåller fullkornsspannmål, lättsmält fiber av kornfoder och melassnitsel samt protein från rybs. Tillskott behövs endast i form av mineraler. Tillgänglig på beställning (minsta mängd 15 ton)

 

ViljaLeikeseos

ViljaLeikeseos är ett förmånligt och mångsidigt energifoder, som smakar för såväl mjölkkor som växande ungnötdjur. Det granulerade fodret innehåller fullkornsspannmål, korn-foder, melassnitsel samt rikligt med lättsmält NDF-fiber Kompletterat med proteiner och mineraler ersätter produkten spannmål effektivt, helt eller delvis.

 

Energialisä

A-Foders energitillskott Energialisä är ett torrt fettsyrapreparat i pulverform för nötkreatur. Med hjälp av det kan mjölkavkastningen höjas, i synnerhet om man använder ett sämre ensilage med låg energihalt. Produkten innehåller komplexa fettsyror, som inte bryts ned i våmmen.

 

EnergiarehuEH

A-Foder EnergiarehuEH är ett granulerat, välsmakande energitillskott för mjölkkor. Det innehåller rikligt med skyddat fett och glycerol samt levande jäst, vilket främjar våmmens funktion.

 

Glyseroli

A-Foders glycerol Glyseroli är ett energitillskott i vätske-form för mjölkkor som effektivt höjer blodsockret. Produkten smakar bättre än till exempel propylenglykol, vilket innebär att den kan användas som den är, utan tillsatsämnen som ökar smakligheten. Portioneringen kan ske antingen med mjölkningsrobotens vätskedoserare, manuellt på matningsbordet eller blandat i fodret.

 

Minsta beställningsmängden för Ohrarehu, Viljaseos, Kokoseos och ViljaLeike-blandningen är 15 ton.

 

Produkt Energi Mj/kg ka OIV g/kg ka
Värmebehandlad Rapsirouhe 11,4 169
Ohrarehu 11,8 103
Lypsyape Ohrarehu MAX 10,7 91
Lypsyape Ohrarehu Energia+ 11,5 91
Viljaseos 12,9 97
ViljaLeikeseos 12,6 99
Leike-kuituseos 12,1 104
Kokoseos 12,6 116
Energialisä 32,5  
EnergiarehuEH 14,2  

 

Dessa fyra får du inte någon annan stans ifrån!

 1. Vårt allfoder, halvkoncentrat och våra mineraler för mjölkkor innehåller organiskt selen
  Organiskt selen absorberas betydligt bättre än vanligt selen. Speciellt om man använder boskapsgödsel för gödsling av åkrarna måste selenintaget säkerställas. Det förmånligaste och säkraste sättet är att tillsätta lättabsorberat organiskt selen direkt i nötkreaturens foder.
 2. Lättsmält kornfoder
  En viktig råvara i våra foder är kornfoder. Kornfoder består av kornets cellväggsfiber (inget skal), som smälter jämnt i våmmen. Kornfoder och levande jäst fungerar bra ihop, de främjar våmmens funktion och säkerställer på så sätt en god mjölkproduktion och tillväx. A-Foder är den enda fodertillverkaren som använder inhemskt kornfoder som råvara i industriellt nötfoder.
 3. Leve jästen!
  Utvalda produkter från A-Foder innehåller levande jäst. Den förhindrar att pH-värdet i våmmen sjunker och balanserar förhållandena i våmmen samt ökar bevisligen mjölkproduktionen. Den levande jästen(LJ) som används i A-Foders produkter tål värmebehandling. Baserat på de produkteffekter som verifierats har EU godkänt användningen av levande jäst vid utfodring av både mjölkkor och nötkreatur för slakt.

  Våra produkter som innehåller levande jäst är TeknoTäysrehuEH, TuottoTäysrehuEH, VahvaPuolitiivisteEH, A-Rehu EnergiarehuEH, TuottoKivennäinenEH samt KasvuApeEH
 4. Biotin i samtliga foder
  Alla våra allfoder och halvkoncentrat innehåller biotin, villket förbättrar klövhälsan och ökar mjölkproduktionen