Atria Siipi -kenttäpäällikkö

Vincent Klutse

22.09.2025 15:03

1. Mikä on sinulle tärkein tavoite tai suunta, jota pyrit työssäsi edistämään?

Minulle tärkeintä työssäni on eläinten hyvinvointi ja laadun parantaminen. Kun eläimet voivat hyvin, syntyy parempia tuloksia. Eläinten hyvinvointi ja laatu ovat myös kytköksissä energiansäästöön ja ympäristöön. Hyvinvoivat kanat tuottavat paljon laadukkaita munia, jotka menevät hautomoon ja tuottavat terveitä untuvikkoja.

Munittajat ja nuorikkokasvattajat ovat siipikarjatuotannon kivijalka. Tuotanto vaatii tarkkaa ammattitaitoa, sillä pienikin virhe voi pilata koko parven tuotannon. Näen oman roolini tärkeänä tukena tuottajien kiireisessä ja vastuullisessa arjessa: olen ikään kuin heidän "toinen silmänsä". Minun tehtäväni on tuoda ajankohtaista tietoa hoidosta ja tuotannosta, ja auttaa heitä onnistumaan.

2. Mikä motivoi sinua työssäsi kenttäpäällikkönä?

Työni on monipuolista, sillä jokainen päivä tuo mukanaan uusia haasteita. Meillä on erilaisia tuottajia ja tiloja, niin munittamoissa kuin nuorikkotiloillakin, joten tarpeet ja haasteet ovat erilaisia. Minua motivoi erityisesti se, että saan etsiä ratkaisuja näihin haasteisiin.

Lisäksi minua motivoi vahvasti halu tukea ja kehittää laadukasta tuotantoa. Olen kiinnostunut etsimään uutta tietoa, joka voi auttaa meidän tuotantoamme kehittymään ja jota voin jakaa eteenpäin tuottajille.

3. Mikä on ollut urasi merkittävin oppi tai oivallus Atrialla?

Vuosien varrella olen oppinut paljon, mutta yksi tärkeimmistä asioista on yhteistyön merkitys. Yhteistyö mm. tuottajien kanssa ja meidän alkutuotannon tiimin sisällä tekee työstä mielenkiintoista.

Oppimista tapahtuu joka päivä, linnut ja parvet ovat aina erilaisia, ja myös tuottajat ovat erilaisia. Tämä työ vaatii avoimuutta ja joustavuutta. Jos ei ole itse valmis oppimaan, ei voi kehittyä.

Hyvinvointi ja laatu ovat kaiken perusta. Kun kanat ja kukot voivat hyvin, ne tuottavat laadukkaita hedelmöittyneitä munia, joista kuoriutuessaan kasvaa terveitä untuvikkoja ja lopulta broilereita. Kun ketjun jokainen vaihe toimii, lopputuloksena on hyvälaatuista lihaa, mikä kuluttajalle tarkoittaa hyvää ruokaa ja parempaa mieltä.