Ehdokkaat vaalipiireittäin

Täältä pääset tutustumaan ehdokkaisiin ja heidän ajatuksiinsa. Valitse ensin vaalipiiri alta ja klikkaa sitten kyseisen ehdokkaan nimen kohdalta.

Mikäli et ole varma omasta vaalipiiristäsi, voit tarkistaa sen tästä linkistä.

Mikä on edustajisto ja sen rooli?

Osuuskunnan ylintä päätösvaltaa käyttää jäsenten keskuudestaan valitsema edustajisto. Se hyväksyy muun muassa tilinpäätöksen ja esityksen osuuspääomalle maksettavasta korosta. Edustajisto nimeää hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat. Sen vastuulle kuuluvat myös esimerkiksi osuuskunnan sääntöasiat sekä talouden seuranta ja valvonta.

Edustajisto kokoontuu sääntömääräisesti kerran vuodessa. Nyt valittava uusi edustajisto kokoontuu ensimmäisen kerran yhteen Seinäjoella  marraskuussa 2024. Edustajistoon valitaan 40 jäsentä ja sen toimintakausi on neljä vuotta.

Edustajiston jäsenenä pääset vaikuttamaan valtakunnallisesti kotimaisen liha-alan tulevaisuuteen ja pääset huolehtimaan tuottajien äänen kuulumisesta atrialaisessa yritysperheessä. Edustajiston jäsenyys tarjoaa etenemismahdollisuuksia myös muihin Itikan luottamustehtäviin.

Ehdokasasettelua tehtäessä on syytä huomoida eri tuotantoalojen ja sukupuolten välinen riittävä edustus sekä maantieteellinen kattavuus.

 

Miten edustajisto valitaan?

Edustajisto valitaan jäsenten keskuudesta vaaleilla neljän vuoden välein. Kyseisissä vaaleissa edustajistoon valitaan 40 jäsentä vuosiksi 2024-2028.

Vuoden 2024 vaalien aikataulu:

  • Ehdokasasettelu päättyy 10.3.2024
  • Äänestäminen 12.-26.4.2024
  • Vaalitulos julkistetaan toukokuussa aikaisintaan 3.5.2024
  • Uuden edustajiston toimikausi alkaa vaalien tuloksen vahvistamisesta