Personalförändringar vid ÖK

Åsa Frants, Daniel Klockars och Amanda Lindholm avtackades

 

Åsa Frants och Amanda Lindholm går vidare till nya jobb nu i augusti 2021, liksom Daniel Klockars gjorde för ett år sedan då han övergick till annat arbete inom Atriakoncernen.

VD Tom Åstrand avtackade dem officiellt vid ett tillfälle där personalen var samlad.

 

Åsa har under sina dryga tio år gjort ett mycket bra arbete inom ekonomiförvaltningen vid ÖK. Hon började på likvidsidan och växte med uppgifterna vid sidan av dåvarande ekonomichef Bengt Höstman. När han skulle avgå med pension var Åsa hans naturliga efterföljare. Åsa arbetar målmedvetet och strukturerat i det hon företar sig. Hon har varit rakryggad och rättvis i relationen till producenter och till Atria. ÖK önskar allt gott framöver!

Åsa riktade också sitt tack till ÖK.

– Jag tackade ja till ett nytt arbetserbjudande och antar nya utmaningar. Jag känner mig trygg i valet av ersättare och kommer att vara behjälplig en tid framöver då behov uppstår. ÖK är en arbetsplats med låga trösklar och bra arbetsgemenskap. Här hjälps man åt med det som ska göras och det har jag uppskattat. Tack till er alla!

 

Daniel Klockars slutade officiellt för ett år sedan men pandemin gjorde att han inte avtackades officiellt då. Han övergick till nya uppgifter inom A-Foder och har därmed alltjämt kontakt med producenterna inom ÖK:s område. Åstrand informerade också om att Daniel har en fysisk arbetsstation vid ÖK:s kontor, där han är ibland. Hans arbete består också av fältarbete.

ÖK var Daniels arbetsgivare över tio år. Han började som praktikant och skrev sin avhandling om ”Produktionsoptimering av slaktsvin”.

Tom tackade med orden att Daniel är omtyckt av producenterna, han ser personen bakom producenten, har jobbat mycket med svinsidans utveckling. Daniel i sin tur tackade för fina år och fin gemenskap. Och samarbetet med ÖK fortgår från hans nuvarande position.

 

Amanda Lindholm anställdes på deltid 2017. Utöver arbetet med likvider, marknadsföring och nättjänster har hon jobbat med att gå igenom processer, modernisera och dokumentera. Hon har ansvarat för Producenternas arbetsbord på hemsidan och skött en del marknadsföring. Hon har fyllt sin plats i arbetsgemenskapen väl med sin personlighet, allmänbildning och förmåga att argumentera.

– Jag önskar ÖK och alla här allt det bästa, sa hon.

Hon börjar nu arbeta inom den bransch hon studerar inom. Tids nog blir hon IT-ingenjör.

 

Vid samma tillfälle hälsades Daniela Sandbacka och Laura Koskimäki välkommen till ÖK!

Daniela efterträder Åsa som ekonomischef. Hon är ekonom i grunden och har arbetat både inom privata och offentliga sektorn. Som bokförare och i sitt arbete på revisionsbyrå har hon lärt sig olika branscher. Hon är gift, har tre döttrar, bor i Korsholm och spelar ishockey på motionsnivå när tiden medger.

– Annonsen om den lediganslagna tjänsten ”talade till mig”, säger hon. Jag ville ha jobbet och det verkar intressant och utmanande. Tveka inte att ta kontakt och diskutera, mitt telefonnummer vid ÖK är: 050 369 6068.

 

Laura Koskimäki från Korsholm är nyutexaminerad tradenom, med inriktning ekonomiförvaltning. Hon har jobbat vid sidan om studierna inom kundbetjäning i affär. Hon efterträder Amanda Lindholm, är anställd på deltid och finns på kontoret måndag, tisdag och onsdag. Hon handhar i huvudsak nättjänsterna, ansvarar för Producenternas arbetsbord, hemsidan och marknadsföring. Laura, som är helt tvåspråkig, tränar agility med sin hund på fritiden, hon tränar gärna och umgås med kompisar.

– Jag kände till ÖK. När jag var liten fick jag följa med en släkting som arbetade som avbytare och hjälpa till, berättar hon.