ÖK önskar en Glad Påsk med god mat!

KRYDDTIPS:

Paprika. Gnugga in paprikapulver direkt på rå kyckling innan grillning eller tillredning i ugn. Paprika bränns inte, utan ger en vacker färg och en trevlig söt smak.

Timjan. Perfekt till både vitt kött, gnugga köttet med färsk timjan och peta in under skinnet på kycklingkött. Timjan och vitlök passar extra fint tillsammans, prova gärna med grisfilé.

Rosmarin. Passar bättre till mörkt kycklingkött och rött kött. Sätt några kvistar i stekpannan eller ugnen under tillagning.

Vitlök. Gnid in fågeln eller köttet med vitlök eller lägg i marinad. För en extra fräschör kan man gnida in köttet med citron (passar bäst på gris och kyckling).

Koriander. Vill du få en asiatisk smak på köttet är det koriander, chili och lime som gäller. Koriander är en vattendelare och det är inte alla som gillar kryddan, bra att komma ihåg om man planerar en middag.

Påskhälsning_neliönosto.jpg