Österbottens Kött önskar alla en skön villaavslutningshelg, njut av gott sällskap och smaklig mat

Trevlig Villaavslutning!

Ta vara på grillsäsongen medan den varar med detta läckra recept på hemlagade hamburgare:

SMASHED BURGER

Smashed burger är ett koncept som går ut på att skapa tunna biffar, man trycker alltså ut köttfärsen för att få maximal stekyta och på så vis ut mest smak. Tanken är att man istället för en tjock biff  lägger flera biffar i en hamburgare när det är dags för servering.

Ingredienser:

Atrias burgerkött 20%

Salt, peppar

Cheddarost

Hamburgarbröd enligt smak och tycke

Lök

Sallad

Saltgurka

Ketchup, senap

 

Forma färsen till bollar, cirka 80-100 g per boll, färsen ska vara kall och man kan gärna lägga in den i kylskåpet igen och ta fram bollarna strax före grillning.

Du behöver en stekplatta till grillen som du kan trycka ut bollarna på så de blir tunna, använd till exempel en kastrull eller en tung stekspade. Stekplattan ska vara ordentligt het så du får en fin yta.

Stek i cirka 1-2 minuter per biff, salta och peppra enligt behag. Lägg sedan på osten på biffarna så den smälter. Ta loss biffarna med en stekspade som tål värme, biffarna kommer antagligen att ta fast en del så var beredd på det. Montera ihop burgarna med ingredienser enligt smak, ingredienserna ovan är beprövade och godkända!