Skip Navigation LinksEtusivu » Yritystieto » Kehittämishankkeet » Tuottava pohjalainen naudanlihantuotanto » Emolehmätilan vihantalaidunkävelyt

Emolehmätilan vihantalaidunkävelyt 

Millaisia kokemuksia vihantalaitumista on kertynyt? Kuinka kasvustot on perustettu ja millaisin perustein käytetyt siemenseokset valittiin? Kuinka vihantalaitumet pärjäsivät tavanomaisiin laitumiin nähden? Tule mukaan Tupona-hankkeen vihantalaidunkävelyille kuulemaan nurmiasiantuntijan ja tilallisen kokemukset vihantalaiduntamiseen liittyen. Ilmoittautuminen avoinna kahvitarjoilua varten. Kävelykierros laitumilla alkaa tilakeskuksesta ja kestää noin 2h, tämän jälkeen on varattu vielä aikaa tilakierrokselle.

Mikä vihantalaidun?
Kyseessä on tuolloin yksivuotinen nurmi tai monivuotinen nurmi, joka on perustettu vihantakasvin kanssa. Vihantakasvilla tarkoitetaan nurmessa vain ensimmäisenä vuonna mukana olevaa kasvia, kuten viljaa, hernettä tai virnaa. Jotta laitumessa olisi kyse vihantalaitumesta, niin laidun tulee ottaa syöttöön jo sen perustamisvuonna.

Tervetuloa kanssamme vihantalaidunkävelyille, opitaan kohdetiloilla keinoja erilaisten vihantalaidunseosten hyödyntämiseksi! Esimerkiksi yksivuotinen vihantalaidun on hyvä vaihtoehto talviaikaiseksi jaloittelutarhaksi tai lisäalaksi kuivalannan levitykseen. Seoksesta riippuen, vihantalaitumia voidaan laiduntaa syksyllä silloin kun muut laitumet ovat jo ehtymässä. Hankkeessa kehitetty laiduntikku on oiva työkalu laitumen oikean syöttökorkeuden määrittämiseen ja lohkonvaihdon oikeaan ajoitukseen, jaamme laiduntikkuja vihantalaidunpäivissä!  

Ti 17.7 klo 10:00- 13:00. Jussi Knuuttila, Jurvantie 207, 66460 Haapala (Kylänpää) Tavanomainen.
Ti 17.7 klo 13:30- 16:30. Juhana Hilmola, Kukkamontie 38, 66470 Jukaja. (Laihia) Luomu.
Ke 18.7 klo 10:00- 13:00. Mikael Myllylä, Peräläntie 256, 85430 Sievi. Tavanomainen.

Ilmoittautumiseen tästä 13.7. mennessä: https://www.lyyti.in/kavelyt1718

Lisätietoa Marika Haapaniemi, marika.haapaniemi@atria.com tai p. 050 341 3840.