ÖK var med vid seminarium om jordbrukets lönsamhet

Representanter för ÖK deltog vid tillfället i Vasa den 22 augusti 2019 där Reijo Karhinen presenterade sin rapport om jordbrukets lönsamhet i Finland: ”En ny början”, och där flertalet aktörer var samlade för att diskutera ett Österbottniskt gemensamt matbord.

Svinanskaffningschef Daniel Klockars från ÖK kommenterar.

- En bra dag med viktig information och tankeställare åt oss i publiken: mera samarbete livsmedelsaktörer emellan, fler diskussioner där producenter, industrin, livsmedelsförädlare och handeln sitter vid samma bord. Och framförallt mera fakta på bordet. Siffror som visar på nuläge, kostnader och prisbild.

- Som den branschaktör vi är ska vi vara med och förbättra information och marknadsföring till förmån för inhemsk köttproduktion. Ta den saken till en ny nivå!

- Vi ska också jobba och lobba för att konsumenterna ska fråga efter inhemskt kött i sin matbutik. Affärerna är måna om att ha de varor som säljer bra och som konsumenterna frågar efter, understryker Klockars.

Matbord 2.jpg

”Efterhör hos Eder handlande våra korvvaror”. Lika aktuellt idag som när den här ÖK-annonsen publicerades i november 1957. Fråga efter inhemskt kött i din matbutik, fråga efter Atrias produkter. Upplys andra att också göra det!