Finländska matens dag 4.9.2019

Världens första finländska matens dag firas den 4.9. 2019. Konceptet är enkelt: Välj finländsk mat med Gott från Finland-märket i mataffären. Samla sedan nära och kära kring matbordet och njut tillsammans av det bästa som vårt land har att erbjuda. Den finländska maten är en unik kombination av renhet, kunnande och ansvarstagande – därför är finländska matens dag en festdag!

Gott från Finland-märket är ett kännetecken för den finländska livsmedelskedjans samarbete. Märket vittnar om att livsmedlen är av finländskt ursprung Jordbruket, industrin och handeln medverkar.

Mat från eget land är bekant och trygg, den är ren och hälsosam, den är producerad med ansvar och den förnyas ständigt. Producenternas gemensamma värdegrund och kultur, öppenhet för nya vindar samt kunskap och förståelse för hur matkedjan fungerar bidrar till att öka förtroende till det egna landets mat. Många av oss jobbar med, eller har familj, släktingar eller bekanta som arbetar med mat i någon del av livsmedelskedjan.

Finländska matens dag har inrättats av Gott från Finland-märket tillsammans med de över 300 tillverkare av inhemsk mat. En av dem är Atria.

Välj finländsk mat på ditt matbord! Och berätta för era vänner att de också ska göra det.

Matens dag.jpg