Krögare vill satsa mera på Atrias produkter

ÖK har anlitat krögaren Jan-Peter Ivars vid flera tillfällen de senaste åren. Dels vid grillfesterna sommartid och dels vid producentluncherna i slutet på året.

Det kött som tillretts har givetvis burit Atrias signatur och Ivars har varit, och är, mycket nöjd med råvaran.

Så pass att han nu beslutat att satsa mera på inhemskt kött på menyn vid restaurangen i Åminne, Malax och inom sin cateringverksamhet.

– Åt det hållet vill jag jobba. Stå upp för inhemsk produktion. Veta varifrån köttet kommer och också skriva ut det i menyn.

– Jag gillar gårdsmärkningar överlag. Då talar vi om genomskinlighet i produktionskedjan.

Ivars företag heter Rent a Chef. Han är hemma från Närpes, där han har tillredningskök och en beställningsrestaurang. Tillsammans med Madelene Wikstrand driver han Åminne Kök&Bar i Malax. Och inom cateringverksamheten återses han inom hela Svenska Österbotten.

JP1.jpg