8

Rouvinen Sari

28.03.2024 13:58

Kotikunta: Kitee     

Ikä: 43

Koulutus ja/tai ammatti:  Emäntä      

Tilan tuotantosuunta:  Maito          

Atrialainen tuottaja vuodesta: 1.1.2018

Muut/aiemmat luottamustoimet:  Karjakerho pj ja jäsen ja Arla Itä-Suomen tuottajavaltuusto.                 

Mitkä ovat mielestäsi Atrian ja osuuskuntien muodostaman arvoketjun vahvuuksia? Puhdas ja hyvälaatuinen raaka-aine. Eli kotimainen liha.      

Mitä asioita kehittäisit Atrian alkutuotannossa? Tuotannon ja Atrian välistä yhteistyötä niin että maitotilallisille ei tulisi kohtuuttoman kalliiksi pitää välitykseen lähteviä vasikoita tilalla.
Ja myöskin kuluttajille päin tehtävää markkinointia. Onhan meillä kuitenkin maailman paras ja puhtain raaka-aine markkinoitavana.                   

Mitä tekijöitä pidät omistajana tärkeänä, kun arvioit osuuskunnan ja Atrian suoriutumista? Yhteistyötä, avoimuutta.                      

Osuuskunnan strategiakausi on päättymässä vuoden 2025 lopussa. Millaisia toimintaympäristössä tapahtuneita muutoksia tulee mielestäsi huomioida, kun osuuskunnalle laaditaan uutta strategiaa seuraavan edustajiston toimikauden aikana? Tilakoot kasvaa koko ajan, mutta pitäisi myös ottaa huomioon ne tilat jotka eivät halua yli 100 eläintä, vaan haluavat toimia pienesti.
Ja koska tällä hetkellä näyttää siltä että kaupat nostaa koko ajan ruoan ja etenkin lihan hintaa, pitäisi myös taata se että jokaisella Atrian tilalla on mahdollisuus pärjätä, pitää saada markkinoitua kaikki myytävä liha entistä paremmin eteenpäin. Tehdä sopimuksia ravintoloiden tms kanssa.
Ulkomaillakin osaavat arvostaa suomalaista lihaa, jotta sinnekin päin pitäisi saada lisää markkinoita.

Millaiset edellytykset osuuskunnan jäsenillä on menestyä lihantuotannossa? Tällä hetkellä ihan ok.                    

Miksi olet ehdokkaana edustajiston vaaleissa? Koska haluan että meillä suomalaisilla tuottajilla olisi mahdollisuus menestyä jatkossakin tässä maailman melskeessä. Ruoka ei ole itsestäänselvyys, vaan jonkun on se tuotettava. Ja nyt jos koskaan suomalaisen ruoan puolesta pitää pitää ääntä.