30

Karjalainen Esa

Kotikunta: Puumala      

Ikä: 57

Koulutus ja/tai ammatti: Ammattikoulu rakennuslinja, metsäkoulu, metsätilayrittäjä        

Tilan tuotantosuunta: Maito/liha            

Atrialainen tuottaja vuodesta: 09/2003

Muut/aiemmat luottamustoimet:  
Valio hallintoneuvosto 2016-2024.
Osk Tuottajain maito hallitus 12/2015 - 12/2023, Edustajisto 11/2009 - 12/2015, hallintoneuvosto 11/2003-2005.
Puumalan kunnanvaltuusto 2017-> tekninen lautakunta, keskusta valtuustoryhmän puheenjohtaja.
ProAgria Etelä-Savo hallitus 2012->
Metsä-Group piiritoimikunta, edustajisto 2015-2023.
Puumalan seurakunta; lapsityöryhmä 2010-2018, kirkkoneuvosto 2002-2018, valtuusto 1996-2002, 2004-2018.
Hurissalon kyläyhdistys, hallitus 2008-2016.
Juva-Puumala-Sulkava metsänhoitoyhdistys 2006-2016.
Ruokotaipaleen maamiesseura, hallitus 2005-2017.
Puumalan 4h yhdistys, 2000-2010,
Etelä-Savon Osuuspankki, edustajisto, 1996-2000.                 

Mitkä ovat mielestäsi Atrian ja osuuskuntien muodostaman arvoketjun vahvuuksia? Atrian ja osuuskuntien muodostamien arvoketjujen vahvuudet ovat tehokas tuotanto, turvallinen kotimainen lihantuotanto, vakaa toimitusketju ja laaja monialainen yhteystyö sekä vahva markkina-asema.      

Mitä asioita kehittäisit Atrian alkutuotannossa? Kehittäisin ja tukisin tilojen taloudellista kannattavuutta ja tuotannon ennakoitavuutta pidemmällä aikavälillä.                    

Mitä tekijöitä pidät omistajana tärkeänä, kun arvioit osuuskunnan ja Atrian suoriutumista? Pidän tärkeänä omistajajäsenten menestymistä ja kannattavaa tuotantoa.      

Osuuskunnan strategiakausi on päättymässä vuoden 2025 lopussa. Millaisia toimintaympäristössä tapahtuneita muutoksia tulee mielestäsi huomioida, kun osuuskunnalle laaditaan uutta strategiaa seuraavan edustajiston toimikauden aikana? Jatkaisin vahvistamalla samaa edellistä strategiaa, tukemalla viljelijöiden työtä ja edistämällä laadukasta kotimaista lihantuotantoa. Kotimaista lihantuotantoa tulee puolustaa jatkossakin, samalla tukien kotimaisen elintarvikkeen asemaa.

Millaiset edellytykset osuuskunnan jäsenillä on menestyä lihantuotannossa? Nyt, ja tulevaisuudessa tarvitaan kotimaista, kestävää lihantuotantoa vaikka toimintaympäristö muuttuu, tästä tulee pitää kiinni. Me tuottajina uskomme kotimaiseen lihantuotantoon ja sen turvallisuuteen sekä vahvuuteen myös kansainvälisillä markkinoilla. Pärjäämme markkinoilla kuluttajien ja kulutuksen vaatimuksiin vastaamalla.                    

Miksi olet ehdokkaana edustajiston vaaleissa? Haluan vaikuttaa suomalaiseen lihantuotantoon, ja sen kannattavuuteen, nähdä tuotannon alallamme valoisan tulevaisuuden. Sekä tuoda myös oman työpanokseni yhteisen hyvän eteen.