29

Hippala Matti

Kotikunta: Kotka      

Ikä: 56

Koulutus ja/tai ammatti: Agrologi, maanviljelijä

Tilan tuotantosuunta: Lypsykarjatalous          

Atrialainen tuottaja vuodesta: 2008

Muut/aiemmat luottamustoimet: Lihakunnan edustajiston jäsen 2012-2024.
Toiminut aiemmin Tuottajain Maidon edustajiston ja Kymenlaakson Osuuspankin edustajiston jäsenenä.                

Mitkä ovat mielestäsi Atrian ja osuuskuntien muodostaman arvoketjun vahvuuksia? Vahva Atria-tuotemerkki ja sitoutuminen kotimaisen lihan käyttöön. Hyvässä kunnossa olevat tuotantolaitokset. Iso toimija.    

Mitä asioita kehittäisit Atrian alkutuotannossa? Naudan loppukasvatuspaikkojen lisäämistä tulee tukea kaikin keinoin, jotta nautaketju olisi tasapainossa.
Kaupallista yhteistoimintaa pitää kehittää tuottajaomisteisten toimijoiden kesken, jotta saadaan aitoa kilpailua tuotantopanosmarkkinoille.                    

Mitä tekijöitä pidät omistajana tärkeänä, kun arvioit osuuskunnan ja Atrian suoriutumista? Lihan hinta, osuuspääoman korko ja ylijäämän palautus. Toimiva eläinliikenne.                      

Osuuskunnan strategiakausi on päättymässä vuoden 2025 lopussa. Millaisia toimintaympäristössä tapahtuneita muutoksia tulee mielestäsi huomioida, kun osuuskunnalle laaditaan uutta strategiaa seuraavan edustajiston toimikauden aikana?
Ilmastonmuutoksen vaikutus kuluttajien toimintaan.
Vastuullisuus kaikessa toiminnassa.
Yhteistoiminnan kehittäminen kilpailulain sallimissa rajoissa.
Kuluttajien vieraantuminen alkutuotannosta ja siitä johtuva lisääntyvä viestinnän tarve alkutuotannon toiminnasta.

Millaiset edellytykset osuuskunnan jäsenillä on menestyä lihantuotannossa? Lihakunnan jäsenyys antaa hyvää osuuspääoman korkoa ja nettovarallisuutta verotuksessa.
Myös A-ketjun neuvonnallinen tuki ja kaupallinen toiminta auttaa parempaan taloudelliseen tulokseen.                    

Miksi olet ehdokkaana edustajiston vaaleissa? Mielenkiinto Lihakunnan ja Atrian toimintaan ja halu olla mukana kehittämässä Atriaa ja suomalaista lihantuotantoa.