Mångsidiga foderkomponenter

Lämpökäsitelty Rapsirouhe

I leveransområdet för fabriken i Varkaus finns A-Foders rapskross Rapsirouhe, även tillgängligt i värmebehandlad form

Kasvuape Ohrarehu MAX

Innehåller alla mineraler, spårämnen och vitaminer. Lättsmält och välsmakande kornfoder. Doseringsmängden är beroende på den övriga utfodringen 1,3–1,5 kg.

Leike-kuituseos

A-Foders fiberblandning Leike är ett energifoder som innehåller melassnitsel och kornfoder för utfodring med fullfoder och hemmablandningar. Det innehåller anmärkningsvärt lite stärkelse, men rikligt med NDF-fibrer, vilket smälter långsammare i vommen än spannmålsstärkelse. Fiberblandningen Leike minskar pH-variationerna i våmmen, effektiviserar smältningen av fodret och förbättrar avkastningen.

Viljaseos

Viljaseos är en mångsidig granulerad och värmebehandlad spannmålsblandning. Det är ett användningsklart och enkelt alternativ vid utfodring med fullfoder och separat utfodring när eget spannmål inte finns tillgängligt.

Kokoseos

A-Foders Kokoseos är en granulerad produkt avsedd för utfodring med fullfoder och hemmablandningar. Den innehåller fullkornsspannmål, lättsmält fiber av kornfoder och melassnitsel samt protein från ryps. Tillskott behövs endast i form av mineraler. Tillgänglig på beställning (minsta mängd 15 ton).

ViljaLeikeseos

ViljaLeikeseos är ett förmånligt och mångsidigt energifoder, som smakar för såväl mjölkkor som växande ungnötdjur. Det granulerade fodret innehåller fullkornsspannmål, kornfoder, melassnitsel samt rikligt med lättsmält NDF-fibrer. Kompletterat med proteiner och mineraler ersätter produkten spannmål effektivt, helt eller delvis.

Tuote Energia Mj/kg ka OIV g/kg ka
Lämpökäsitelty rapsirouhe 11,4 169
Ohrarehu 11,8 103
Kasvuape Ohrarehu MAX 10,8 92
Viljaseos 12,4 97
ViljaLeikeseos 12,6 99
Leike-kuituseos 12,1 104
Kokoseos 12,6 116