Drickfoder

Fokkamel Plus C

Fokkamel Plus C är ett drickfoder som ges direkt efter råmjölksperioden fritt ur automat eller napphink. Produkten är löslig i vatten även i låga temperaturer. (26-55 0C) och lämpar sig särskilt väl för drickautomater. Fokkamel Plus C består av lättlösliga råvaror, vars protein- och fetthalter har anpassats till den lilla kalvens behov. Huvudråvaran är vasslepulver. Fokkamel Plus C innehåller även mjölksyra som förbättrar smaken och förhindrar tillväxten av sjukdomsalstrande bakterier i kalvens tarmsystem. Produkten innehåller väldoftande aromer som lockar kalvarna att äta.

Nukamel Yellow

Nukamel Yellow är särskilt lämpligt som drickfoder för kalvar direkt efter råmjölksperioden och även under hela mjölkperioden vid kalluppfödning i t.ex. kalvhyddor. Lämpar sig mycket väl för fri utfodring och napphinksutfodring men fungerar också i vanliga automater. Denna vassle-/ mjölkpulverbaserade produkt är lättlöslig i vatten och dess näringshalt är mycket hög (bl.a. 20% fett). Nukamel Yellow har utvecklats för att ersätta dryckespulver som innehåller rikligt med fettfritt mjölkpulver. Vi har valt mjölkbaserade råvaror av hög kvalitet för att delvis ersätta kaseinproteinet i det fettfria mjölkpulvret.

Startti maitojuoma

Startti är ett mjölkbaserat drickfoder som innehåller rikligt med kasein och är avsett som kalvens första drickfoder direkt efter mjölkutfodringen från cirka 1–2 veckors ålder ända till avvänjningen från dryckesutfodringen. Mjölkdrycken Startti är helvitamiserad, vilket innebär att det inte behövs några vitamintillskott. Den innehåller levande mjölksyrebakterier, som har en positiv inverkan på hälsan och pH-balansen i kalvens tarmar. Mjölkdrycken Startti löses upp snabbt och är lämplig att användas med alla utfodringsmetoder.

Startti Talous

Startti Talous är ett inhemskt drickfoder som är tillverkat av högklassiga inhemska mjölkråvaror. Startti Talous är helvitaminiserad, vilket innebär att det inte behövs nårgra vitamintillskott. Startti Talous innehåller prebiotika, mjölksyra och jästpreparat som främjar utvecklingen av en godartad tarmflora och stärker kalvarnas motståndskraft. Startti Talous löses upp snabbt och är lämplig att användas med alla utfodringsmetoder.