3

Junnila Ville

Kotikunta: Siikajoki

 

Ikä: 35

 

Koulutus: Agrologi (AMK)

 

Atrialainen tuottaja vuodesta: 2010

 

Muut/aiemmat luottamustoimet: MTK-Ruukki ry:n johtokunnan jäsenenä vuodesta 2012 ja MTK-Ruukki ry:n puheenjohtajana v. 2014-2019. MTK-Rannikko ry:n varapuheenjohtajana v. 2020 alkaen.

 

Miksi olet ehdokkaana edustajiston vaaleissa: Haluan ajaa tuottajien etuja ja olla edesauttamassa atrialaisen lihaketjun menestymistä myös tulevaisuudessa. Näen tärkeänä, että nuorilla tuottajilla on halua jatkaa suomalaista ruoantuotantoa.

 

Mihin asioihin haluaisit vaikuttaa Lihakunnassa: Hyvin menestyvät tuottajat muodostavat hyvin menestyvän osuuskunnan. Hyvin menestyvä osuuskunta taas tuo turvaa tuottajille. Tulevaisuudessakin pitää huolehtia oikeilla päätöksillä siitä, että koko atrialainen tuotantoketju voi hyvin ja kehittyy. Yksi ajankohtainen näkökulma on saada luotua naudanlihantuotantoketjuun tehokkaampi tuotannonohjaus sekä sitouttaa maito- ja emolehmätilat voimakkaammin tuotantoketjuun eri kannustimilla. Tämä on mielestäni juuri nyt naudanlihantuotantoketjun tärkein kehittämiskohde, jotta nykyisenkaltaiselta koko tuotantoketjua heikentävältä vasikkapulalta vältyttäisiin.

 

Miten haluaisit edustajiston jäsenenä kehittää Lihakuntaa tulevalla edustajistokaudella: Nuorten tuottajien alkutaipaleelle tulisi myös Lihakunnan miettiä kannusteita. Lihakunta-osuuskunnan maksamat osuuspääoman korot ja osuusmaksun nettovarallisuusarvo ovat hyvä kannuste olla osuuskunnan jäsen, mutta nuoret aloittavat lihantuottajat eivät usein pääse näitä etuja heti hyödyntämään.