Skip Navigation LinksEtusivu » AtriaSika » Ruokinta ja rehut » A-Emakko

A-Emakko Parhaaseen porsastuotokseen päästään, kun emakkoja ruokintaan tuotantovaiheen mukaisesti. Tiineelle, joutilaalle emakolle tarvitaan erilaiset rehut ja rehuseokset kuin imettävälle emakolle. Ensikon ruokinta poikkeaa useamman kertaa porsineen emakon ruokinnasta. Valikoimastamme löydät tuottavimmat ruokintaratkaisut, rehukomponentit, A-Mix -täydennysrehut, tiivisteet ja täysrehut kuhunkin tuotantovaiheeseen.

Ruokinta käyrälle

Terveitä, pitkäikäisiä ja tuottavia emakoita halajavan on käännettävä katseensa ensikoiden ruokintaan ja elinolosuhteisiin jo kasvatusvaiheessa. Kasvatusajan ruokinnalla pystytään vaikuttamaan myöhäisempiin hedelmällisyystuloksiin, mutta myös suolistoterveyteen, jalkaterveyteen, lihavuuskuntoon, luustonvahvuuteen sekä ensikoiden tasalaatuisuuteen. Kasvavien ensikoiden ruokintakäyrä löytyy tästä.

Tiineytettävien ja tiineiden emakoiden ruokintakäyrän tulisi toteuttaa kunnon mukaista ruokintaa. Pääsääntöisesti emakot kunnostetaan heti tiineytyksen jälkeen, mutta tarvittaessa kunnostusta voidaan jatkaa pidempäänkin. Annettavaa rehumäärää säädetään sikalan olosuhteiden mukaan.

Imettäville emakoille on kaksi ruokintakäyrää. Ensikoiden käyrä poikkeaa useammin porsineiden käyrästä. Yli kymmenen porsaan pahnuetta imettävää emakkoa ruokitaan vapaasti ruokahalun mukaan.

A-Rehun tuotteet ensikoille ja emakoille

A-Mix -täydennysrehut
Tiivisteet
Täysrehut