Skip Navigation LinksEtusivu » AtriaNauta » Ruokinta ja rehut » Satatonnarit » Uraanista Rajahalmeen tilan ensimmäinen satatonnari!

Uraanista Rajahalmeen tilan ensimmäinen satatonnari! 

Syyskuussa 2005 syntynyt Uraani liittyi satatonnareiden joukkoon maaliskuussa 2017. Uraani on Kauhajokisen Maatalousyhtymä Rajahalmeen ensimmäinen satatonnari. Jälkeläisiä Uraanilla on yhteensä yhdeksän, joista kuusi on lehmävasikkaa ja kolme sonnivasikkaa. Uraanin ensimmäinen vasikka Öhömi on ollut jälkeläisistä paras lypsäjä. Öhömi on lypsänyt tähän mennessä 75 tn.

”Uraani oli tietyissä asioissa omapäinen, mutta lypsyt sujuivat aina todella hyvin! Laumassa Uraani oli huomaamaton vanha rouva.” tilan isäntäväki Jorma, Pirkko ja poika Tomi kuvailevat yksimielisesti syyskuussa taivaslaitumille siirtynyttä satatonnarirouvaa. ”Meillä on nyt noin viiden vuoden ajan ollut käytössä A-Rehun Tempo täysrehu. Tempo kuului myös Uraanin ruokintaan.” isäntä Jorma jatkaa.


Pihattonavetan tapahtumia seurataan jatkuvasti tuvassa olevalta näytöltä.

Uraani
• Keskituotos: 10 949
• emä: Sahrami
• isä: Asmo Siirakki Et
• emänisä: Itälahden Lautturi
• Isänisä: Hirvivainion Kuopus


Kuvassa Uraanin ensimmäinen jälkeläinen Öhömi, joka on lypsänyt jälkeläisistä parhaiten. Tällä hetkellä
tällä rouvalla on täynnä 75 tn.

Maatalousyhtymä Rajahalmeen tilan toiminta alkoi 1970-luvun lopulla. Vuonna 1983 aloitettiin 34 paikkaisessa parsinavetassa. 2003 tilalle rakennettiin 85 paikkainen lypsyrobottipihatto.

Pirkkoa, Jormaa ja Tomia onnitellen

Jukka Liikala
tilan Atria Nauta -asiakkuuspäällikkö