Skip Navigation LinksEtusivu » AtriaNauta » Ruokinta ja rehut » A-Maito » Täysrehut ja puolitiivisteet lypsäville

Täysrehut ja puolitiivisteet lypsäville Täysrehun valinta lähtee liikkeelle oman säilörehun laadun tuntemisesta. Jos esimerkiksi säilörehun D-arvo on keskivertoa heikompi, kannattaa valita energiapitoinen täysrehu, jotta korkean tuotannon vaiheessa energiavaje jää mahdollisimman pieneksi. Muita täysrehun valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat säilörehun määrä, ruokinta/lypsytekniikka sekä tuotantotavoitteet. Myös hinta voi ratkaista täysrehuvalinnan.

A-Rehun täysrehut lypsäville                                                                                           

Tuote/ ME, MJ/kg ka OIV
g/kg ka
Suosittelemme
TanakkaTäysrehu 12,7 126 TanakkaTäysrehu sopii matalavalkuaisen karkearehun täydennykseen. Pääset huipputulokseen yhdellä täysrehulla, kun korkea valkuaistaso lisää säilörehun syöntiä ja näkyy maitotankissa. Rinnalle sopii myös kotoinen vilja.
TempoTäysrehu 

12,4

117

Täysrehuksi ruokintaan kuin ruokintaan. Varmatoiminen, edullinen ja lypsättävä. Runsaasti tasapainottavaa kuitua. Lisää säilörehun syöntiä. Sisältää glyserolia, biotiinia ja orgaanista seleeniä.
VahvaTäysrehu 12,7 120 Energia- ja valkuaispitoinen täysrehu korkeatuottoisille lypsylehmille. Sopii myös heikommin sulavan säilörehun täydentämiseen. Sisältää glyserolia, biotiinia ja orgaanista seleeniä.
TeknoTäysrehu EH


12,8

115

Täysrehuksi korkeatuottoisille karjoille. Erityisesti automaattilypsyasemille ja väkirehuautomaatteihin. Maittava, kierrättää ja lypsättää. Sisältää lämpökäsittelyn kestävää elävää hiivaa ja orgaanista seleeniä.
TuottoTäysrehu EH


13,0

120

Korkeatuottoisille karjoille. Myös energia/valkuaisarvoiltaan keskinkertaisen tai sitä heikomman säilörehun täydentäjäksi. "Pitoisuusrehu." Sisältää lämpökäsittelyn kestävää elävää hiivaa ja orgaanista seleeniä.
TuhtiTäysrehu 13,2 120 TuhtiTäysrehu on hyvin energiapitoinen täysrehu, joka sopii heikommankin säilörehun täydentämiseen. Monipuolinen raaka-ainekoostumus pitää pötsin tasapainon kunnossa ja korkea valkuaispitoisuus takaa korkean maitotuotoksen.
HiehoRehu 12,4 117 HiehoRehulla varmistat, että hiehosi saavat oikeassa suhteessa valkuaista ja energiaa. Hiehoille kehittyy hyvä syöntikyky, jolla luodaan perusta hyvin tuottaville lehmille.

Puolitiivisteet

Kun maitotilalla on mahdollisuus käyttää viljaa, siitä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti ja ostaa ainoastaan se väkirehuosa, jota todella tarvitaan. Kotoista tai ostettua viljaa pitää täydentää, jotta väkirehu olisi mahdollisimman täysipainoista ja pötsin toiminta tasaista ja tehokasta.

A-Rehun puolitiivistetuotteisto sisältää enemmän viljattomia vaihtoehtoja, joista jokainen maitotila voi valita omiin perusrehuihinsa ja tuotostasoonsa sopivimman. Kaikki puolitiivisteet sisältävät kivennäis-, hivennaine- ja vitamiinitäydennyksen ja orgaanista seleeniä 0,4 mg/kg. Kaikkiin puolitiivisteisiin on myös lisätty biotiinia ja glyserolia.

A-Rehun puolitiivisteet        
         
Tuote

ME, MJ/kg ka

OIV g/kg ka

Tärkkelystä %

Suosittelemme
TosiPuolitiiviste

12,1

140

7,7

Kun viljaa on käytettävissä runsaasti. Hyvän säilörehun ja energiapitoisen viljan täydennyksesksi. Kun etsit edullista, mutta monipuolista vaihtoehtoa. Sisältää orgaanista seleeniä.
TeknoPuolitiiviste

12,4

138

5,9

Kun viljaa on käytettävissä runsaasti. Käy monentyyppiseen ruokintaan, keski- ja korkeatuottoisille karjoille. Normaalin säilörehun rinnalle. Sisältää orgaanista seleeniä.
VahvaPuolitiivisteEH

12,7

145

6,0

Kun viljaa on käytettävissä runsaasti. Energia riittää korkeatuottoisille karjoille. Valitse tämä myös, jos säilörehusi D-arvo on keskinkertainen tai sitä alempi. Sisältää pötsin toimintaa tehjostavaa, lämpökäsittelyn kestävää eläväähiivaa ja orgaanista seleeniä.
TuottoPuolitiiviste

13,0

138

17

Kun viljaa on käytettävissä rajoitetusti. Energia riittää korkeatuottoisillekkin karjoille. Sisältää orgaanista seleeniä.
RypsiTiiviste

11,7

160

4

Monipuolinen, lämpökäsitelty ja rakeistettu valkuaislisä kaikille naudoille.