Skip Navigation LinksEtusivu » AtriaNauta » Ruokinta ja rehut » A-Lihanauta » Rehujakeet » Ohrarehun hintaa laskettiin 31.7. asti

Ohrarehun hintaa laskettiin 31.7. asti 

Ohrarehua hyvin saatavilla – metsäteollisuuden hyvä imu kirittää Altian tärkkelystuotantoa

Metsäteollisuuden korkeasuhdanteen myötä kasvanut tärkkelyksen kysyntä tuo mukanaan ohrarehun paremman saatavuuden tilatason myyntiin. Näillä näkymin ohrarehun hyvä saatavuus tulee jatkumaan. Laskimme ohrarehun hintaa heinäkuun loppuun saakka auttaaksemme karjatiloja talouden ja rehujen riittävyyden hallinnassa.

Ohrarehun käyttö maito- ja lihatiloilla
Lypsylehmien ruokinnassa ohrarehulla voidaan korvata 1 – 3 kg viljaa ruokinnasta. Säilörehun korvaajana ohrarehu toimii myös; esikuivattua säilörehua voidaan korvata 3,5 tuorekiloa yhdellä ohrarehukilolla. Näin pystytään turvaamaan säilörehun riittävyys siihen asti, kunnes kesän ensimmäinen sato saadaan käyttöön.
Lihatiloilla ohrarehulla voidaan korvata puolet viljan määrästä ruokinnassa sekä jatkaa säilörehun riittävyyttä korvaamalla säilörehua ohrarehulla.

Asiakkuuspäällikkösi päivittää ruokintasuunnitelman, niin että ohrarehun antama lisähyöty maidon tai lihantuotantoon on mahdollisimman suuri. Tärkkelyksettömänä tuotteena ohrarehu tasapainottaa pötsin toimintaa, jolloin ruokinnan sulavuus paranee ja eläin voi ja tuottaa paremmin.

Ohrarehu
Ohrarehu tulee Altian tärkkelystuotantoprosessista, jossa ohra kuoritaan (kuoret menevät lämpöenergiaksi) ja tärkkelys uutetaan metsä- ja elintarviketeollisuuden tarpeisiin. Jäljelle jää ohran sulava solunsisällys kuitu (NDF) ja valkuainen. Kuivauksen jälkeen ohrarehu on suoraan käyttökelpoista jauhona märehtijöiden ruokintaan tai se voidaan rakeistaa, jolloin sitä voidaan varastoida puhallussiiloissa ja se toimii myös automaattiruokkijoissa.

Rehuarvot
Ka 95 %
Me 11,8 MJ / kg ka
Rv 15,8 % / kg ka
Oiv 103 / kg ka
Pvt 9 / kg ka


Hinnat heinäkuun 2018 loppuun saakka

  • A-Rehu Ohrarehujauho 130 € / tn + rahti + alv (14 %)
  • A-Rehu Ohrarehu rae 140 € / tn + rahti + alv (14 %)

Tilaukset ja lisätiedot myyntineuvottelijaltasi Tuottajapalvelusta p. 020 472 7060 tai asiakkuuspäälliköltäsi.