Siitossonnikasvattamo

Siitossonnikasvattamo

Atria Tuottajien uusi siitossonnikasvattamo on aloittanut toimintansa marraskuussa 2018 Mikko Peuran tilalla. Kasvattamossa on 200 kasvukoepaikkaa. Kaikille sonneille annetaan mahdollisuus rehuhyötysuhteen mittausjaksoon ennen sonnihuutokauppaa. Syöntiä mitataan GrowSafe-tekniikkaa hyödyntäen. Syöntimäärät rekisteröityvät yksilöllisesti elektronisista korvamerkeistä tunnistamalla. Sonnit punnitaan noin kuukauden välein. 

Sonnien ostaminen siitossonnikasvattamosta on turvallinen valinta. Sonnit on tutkittu salmonellan ja mykoplasma boviksen (A-taso) suhteen ja niiden kivekset ja lisäsukurauhasten kudokset tutkitaan ennen huutokauppaa. Sonnit totutetaan monipuoliseen käsittelyyn ja huonoluonteiset ja –rakenteiset karsitaan pois.

Sonnien saatua maaliskuun lopussa vuodenpainoindeksit, voidaan aloittaa sonnien karsinta siitosmyyntiin. Sonnien käyttäytymisen, kasvun ja jalostusarvojen perusteella valitaan sonnit rakennearvosteluun ja siitä edelleen kivestutkimuksiin.Parhaat sonnit pääsevät siitosmyyntiin, joka toteutetaan huutokaupalla huhtikuussa lopussa.

Tämän vuoden sonnihuutokauppaa emme voi järjestää perinteiseen tapaan paikan päällä siitossonnikasvattamossa, vaan käytämme myyntiin sähköisiä välineitä. Tarkempaa tietoa alla Siitossonnihuutokauppa 2020.