Skip Navigation LinksEtusivu » AtriaNauta » Ajankohtaista » A-Rehu ja Varkauden Aluelämpö yhteistyöhön

A-Rehu ja Varkauden Aluelämpö yhteistyöhön A-Rehu Oy:n Varkauden tehdas ja Varkauden Aluelämpö ovat syventäneet yhteistyötään allekirjoittamalla sopimuksen höyryn ja lämmön toimittamisesta. Varkauteen rakennetaan kaurankuorta käyttävä 3 MW:n höyrykattila.

A-Rehu Oy:n Varkauden tehtailla prosessihöyry on aiemmin tehty kevyellä polttoöljyllä ja rakennusten lämmitys on ollut kaukolämmössä. Nyt A-Rehu ja Varkauden Aluelämpö Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa Varkauden Aluelämpö rakentaa 3 MW:n höyrykattilan A-Rehun Varkauden tehtaiden yhteyteen (Kivipurontie, Varkaus) ja polttoaineena käytetään A-Rehun toimittamaa kaurankuoripellettiä.

Tällä yhteistyöllä vähennetään A-Rehun fossiilisten polttoaineiden käyttöä merkittävästi ja lisätään kestävän kehityksen mukaista energiantuotantoa Varkaudessa, jossa valmistusprosessin ylijäämä saadaan uudelleen kiertoon.

Laitoksen päätarkoitus on tuottaa A-Rehun tarvitsema energia ympäristöystävällisesti ja toissijaisesti lisätä entisestään Varkauden Aluelämmön ympäristöystävällisen kaukolämmön tuotantoa. Jatkossa Varkauden Aluelämpö Oy alkaa vastata A-Rehun Varkauden tehtaiden energiantuotannosta, aiemman kaukolämmön tuotannon sijaan.

Uusi laitos käynnistyy loppuvuodesta 2017. Sillä tuotetaan ympäristöystävällistä energiaa noin 10.000 MWh vuodessa, joka vastaa noin 560 omakotitalon vuotuista energianmäärää.

 

Kirjaudu lukeaksesi aiheesta lisää.