Skip Navigation LinksEtusivu » A-Rehu » Ajankohtaista » Uusiutuvaa energiaa kaurankuoripelleteistä

Uusiutuvaa energiaa kaurankuoripelleteistä 

 
Varkaudessa tuotetaan uusiutuvaa energiaa kaurankuoripelleteistä

A-Rehu Oy ja Varkauden Aluelämpö allekirjoittivat viime vuonna sopimuksen kaurankuoripellettejä polttavan 3 MW:n höyrykattilan rakentamisesta A-Rehun Varkauden tehtaille Kivipurontielle. Varkauden Aluelämpö on toimittanut A-Rehun tehdasalueelle kaukolämpöä elokuusta 2011 alkaen, joten alueella oli valmiiksi toimiva kaukolämpöverkosto.
 
Varkauden Aluelämpö vastasi uuden höyrykattilan rakentamisesta, ja A-Rehu toimittaa polttoon rehutuotannosta syntyvää kaurankuorta. Rehutuotannossa osa kaurasta kuoritaan ja pääasiassa vain ydin hyödynnetään. Kuorella on hyvä polttoarvo, joten sen käyttö energiantuotannossa on kannattavaa.
 
Investoinnin avulla Varkauden alueen energiantuotanto on entistä vihreämpää, fossiilisten polttoaineiden käyttö kaukolämmön tuotannossa vähenee ja A-Rehu saa kaukolämmön lisäksi kaiken tarvitsemansa höyryn uusiutuvalla energialla. Aikaisemmin höyry tuotettiin kevyellä polttoöljyllä.
 
Kaurankuoripellettilaitos on tuottanut kaukolämpöä tammikuusta asti myös Varkauden Aluelämmön yleiseen kaukolämpöverkkoon. Kotimaista energiaa syntyy A-Pelleteistä noin 10 000 MWh vuodessa, mikä vastaa noin 560 omakotitalon energiankulutusta. Hieman yli puolet tuotannosta suunnataan A-Rehun tehtaille ja loppuosa yleiseen kaukolämpöverkkoon.
 
A-Rehu Oy on Atria Oyj:n ja suomalaisten kotieläintilojen omistama yritys, joka valmistaa kotieläinten rehuja Varkauden lisäksi Ilmajoella ja Mynämäellä. Varkauden Aluelämpö Oy on paikallinen kaukolämpöyhtiö ja yksi ekovoimalaitos Riikinvoima Oy:n pääomistajista.
 
www.a-rehu.fi                   
www.atria.fi                      
www.varkaudenaluelampo.fi
 
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Varkauden Aluelämpö Oy                        A-Rehu Oy
Mikko Onkalo                                           Ari Kulmala
Toimitusjohtaja                                        Tuotantojohtaja
040 067 3012                                           044 032 1065