Kukapa sitä paremmin ymmärtäisi tuottajan elämää kuin toinen tuottaja?

Monet asiantuntijoistamme ovat myös tilallisia – tuottajia ja maanviljelijöitä. Silloin sitä ymmärtää, mitä tuottajan arki on ja mitä päivittäinen työ iloineen ja haasteineen sisältää. Emme halua vain myydä, ostaa ja olla tavoitettavissa. Haluamme tukea tiloja juuri siinä, missä apua tarvitaan. Avoin tiedon ja käytännön kokemusten jakaminen luo tehokkuutta ja turvaa tulevaisuuteen.

"On hienoa työskennellä suomalaisen ruoan parissa – oli päällä sitten kauluspaita tai työhaalarit."

Tiina Puska: ”Teen työtä kuin itselleni”

imagepi1sb.png

Meillä on sikatila, peltoviljelyä ja turvetuotantoa. Parasta ovat eläimet, tykkään työskennellä niiden kanssa. Meillä on pieniä lapsia ja tila kahdessa osoitteessa, joten arki on kiireistä ja ajankäyttöä pitää osata optimoida.

Kun on omaa käytännön kokemusta, on helpompi auttaa toisia tuottajia. Sitä ymmärtää, mitä tuottajan työ konkreettisesti on ja mitä päivittäinen työ sisältää. Kun suunnittelemme verkkopalveluja, pystyn heti yhdistämään siihen käytännön. Ja teen työtä kuin itselleni, sillä jatkossa tulen käyttämään palveluja tuottajana itsekin.

Tehtävämme on helpottaa tuottajan arkea. Pähkäilemme toimistolla samoja asioita kuin tilallakin. Molemmissa töissä tavoitteena on sujuva arki ja tilan mahdollisimman hyvä tulos. On palkitsevaa nähdä, kun eläimet kasvavat ja voivat hyvin. 

Tiina Puska, sikatuottaja, verkkopalveluasiantuntija

Titta Jämsä: ”Kädenjälki voi olla myös pieni”

titta-fb.jpg

Tuottajan työssä parasta on, kun näkee oman työnsä kädenjäljen. Sen ei tarvitse olla aina iso, hyvä mieli tulee siitäkin, kun pienet asiat liikahtavat eteenpäin.

Parasta, mitä asiakkuuspäällikkönä voin antaa tuottajalle, ovat käytännönläheiset kehitysideat. Pystyn olemaan tukena ja kannustamaan tarvittaessa, kun elän itsekin tuottajan arkea ja tiedän, etteivät asiat mene aina niin kuin suunnittelee.

Molemmissa rooleissa pitää jatkuvasti kehittyä ja haluta mennä eteenpäin. Molemmat ovat enemmän elämäntapoja kuin vain työtä. Unelmani on elää jatkossakin arkea, jossa saan toteuttaa itseäni ja sitä, mikä tekee minut onnelliseksi.

Titta Jämsä, maitotilallinen, Atria Nauta asiakkuuspäällikkö

Taneli Marttila: ”Suomalainen ruoka on rakkauteni”

taneli-fb.jpg

Tuottajan työssä parasta ovat omat kädenjäljet ja se, että saa olla oman työnsä herra. Asiantuntijatyössä eniten antaa se, kun saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. On hienoa voida tarjota tuottajille ja viljelijöille täysin suomalaisomisteinen viljakauppa, joka kuuntelee suomalaisten viljelijöiden toiveita ja toteuttaa ne.

Molemmat työt vaativat rautaista ammattitaitoa ja hyvää ongelmanratkaisukykyä haastavissakin tilanteissa. Pidän sitä, että saan työskennellä minulle rakkaan suomalaisen ruuan parissa.

Haluan, että A-Rehun viljakauppa kohtelee asiakasta samalla tavalla kuin se kohtelisi itseänikin viljanviljelijänä. Haluan rakentaa toimintaa sellaiseksi, että täytämme viljelijöiden tarpeet aidosti niin, että he todella huomaavat tulleensa kuulluiksi.

Unelmani kiteytyy kolmeen asiaan: kiireetön kesäpäivä, lainehtiva viljapelto ja riippumatto.

Taneli Marttila, viljelijä, A-Rehu asiakkuuspäällikkö

Tuomas Uusitalo: ”Aamu ei tiedä, mitä ilta tuo”

tuomas-fb.jpg

Parasta tuottajan työssä on, että päivät ovat erilaisia. Koskaan ei aamulla tiedä, mitä iltaan mennessä on tullut vastaan. Asiakkuuspäällikön työssä antoisimpia ovat hetket, kun pystyn jakamaan tuottajille neuvoja, jotka auttavat heitä työssään.

Molemmissa rooleissa päivät etenevät samojen asioiden kanssa painiessa: päivällä toimistossa ja illalla kotona. Kun olen itse myös tuottaja, pystyn kätevästi hyppäämään asiakkaan saappaisiin ja miettimään ratkaisuja aidosti tuottajan näkökulmasta.

Pyrin aina antamaan sellaisia neuvoja, joita voisin itsekin toteuttaa tuottajana. Silloin olen ainakin tehnyt parhaani.

Tuomas Uusitalo, lihanautatuottaja, Atria Nauta asiakkuuspäällikkö