Vieraita Kiinasta Lapualla

27.06.2019 09:32

image0slge.png

Pääsin mukaan tilavierailulle kun Atrialle merkittävä kiinalainen sianliha-asiakas kävi tutustumassa myös Atrialaiseen naudanlihan tuotantoon maaliskuun lopulla. Olin todella innoissani, kun pääsin omalta osaltani esittelemään meidän ketjuamme vieraille toiselta puolelta maapalloa. Aurinko paistoi ja jännitys oli käsin kosketeltavaa, kun pääsimme perille kohteeseen.

Vierailukohteena meillä oli Pekka Puputin emolehmätilalla Lapualla. Puputin perhetilalle on valmistunut uusi emolehmäpihatto viime vuonna – kyllähän uusi on aina uusi. Vieraat ihastelivatkin eläinten erinomaista tuotantoympäristöä ja hyvinvoivia eläimiä. Emolehmien poikimakausi oli meneillään. Vierailun aikana pääsimme todistamaan vasikan syntymää, mikä oli vieraillemme erityisen vaikuttava kokemus.

Meidän ketjumme tärkeä kivijalka – ammattitaitoiset tuottajat olivat ehdottomasti yksi vierailujen tähdistä. Pekka kertoi havainnollisesti suomalaisten nautojen kotovaraisesta nurmiruokinnasta ja nurmen viljelystä tilalla. Vieraita kiinnosti sekä säilörehu että eläinten laiduntaminen. Vieraiden kanssa paljon keskustelua herätti myös se, että suomalaiset naudat eivät syö ollenkaan soijaa.

Vieraamme arvostavat Suomen puhdasta luontoa ja korkealaatuista kotieläintuotantoa. Kiinalainen asiakkaamme tuntee hyvin myös Atrialaisen naudanlihan menestyksen World Steak Challenge -kisassa, onhan tuo meille aivan mahtava sulka hattuun. Tuottajienkin osalta on aivan eri asia kertoa olevansa mukana maailman puhtaimmassa ketjussa, kun ulkomaisille vieraillekin voi kertoa, että meidän talon lihan on todistetusti ja maistetusti maailman parasta. Omastaan on helppo olla ylpeä rinta rottingilla.

Suomalainen ruhojen kokonaisvaltainen hyödyntäminen kiinnosti vieraita myös kovasti, koska Kiinassa naudan ruho hyödynnetään tarkasti – heillä suurta herkkua on mm. naudan maha. Jännä nähdä, pääsisimmekö me joskus alkutuotannosta vastavierailulle tätä herkkua maistamaan. Toki en tiedä nousisiko maha hitiksi meidän keskuudessamme, mistäpä sitä tietää?