Siemenet

Siemenet

Kauttamme voit hankkia laadukasta sertifioitua kylvösiementä kaikille tiloille kaikkialle Suomeen. Yhteistyökumppanimme on Tilasiemen. Löydät valikoimastamme maan parhaat kylvösiemenet aina viljanviljelystä nurmikasveihin sekä öljy- ja valkuaiskasveille. Saatavana koko Tilasiemenen valikoima eri nurmisiemenlajeja puhtaana tai tilakohtaisesti räätälöityinä seoksina.

A-Rehu on ollut mukana kehittämässä nautatilojen tarpeisiin olevia nurmisiemenseoksia. A-Rehun nurmisiemenseokset ovat saaneet käyttäjiltä kiitosta: ne ovat tasaisen varmoja sadontuottajia ja koostettu meillä hyvin viihtyvistä, laadukkaista nurmilajikkeista. "Niin määrä- kuin laatutavoitteet ovat täyttyneet", käyttäjäkyselyssä todettiin.

 

Kysy lisää asiakkuuspäälliköltäsi tai
AtriaNauta -tuottajapalvelu 020 472 7060
A-Rehun tuotevastaava Janne Nieminen, p. 040 148 6567A-Rehun nurmisiemenseokset

Sulava energianurmi
Seos on koostettu tiloille jotka tavoittelevat mahdollisimman sulavaa ja maittavaa säilörehua ja hyviä tuotantotuloksia. Talvehtii erinomaisesti koko Suomessa. 

Sisältää seuraavat nurmikasvilajikkeet: Timotei, Tammisto II, 48 %, Timotei, Uula 32 %, Nurminata,Kasper 20 %.

Sulava energianurmi + apilat
Seos on koostettu tiloille jotka tavoittelevat mahdollisimman sulavaa ja maittavaa säilörehua ja hyviä tuotantotuloksia. Lisäksi hyödynnetään apilan typensidontaa. 

Sisältää seuraavat nurmikasvilajikkeet: Timotei, Tammisto II, 40 %, Timotei, Uula 24 %, Nurminata, Kasper 20 %, Puna-apila, Yngve/Saija 8 %, Alsikeapila, Frida 8 %.

Satovarmanurmi
Seos on koostettu tiloille jotka tavoittelevat runsasta satoa ja viljelyvarmuutta vaihtelevissakin olosuhteissa laatua unohtamatta.
Seoksen lajikkeiden kasvurytmi on nopea, joten seos sopii hyvin myös kolmen korjuukerran nurmeksi. 

Sisältää seuraavat nurmikasvilajikkeet: Timotei, Tammisto II, 40 %, Timotei, Grindstad 24 %, Nurminata, Kasper 20 %, Ruokonata, Karolina 16 %.

Satovarmanurmi + apilat
Seos on koostettu tiloille jotka tavoittelevat runsasta satoa ja viljelyvarmuutta vaihtelevissakin olosuhteissa laatua unohtamatta.
Seoksen lajikkeiden kasvurytmi on nopea, joten seos sopii hyvin myös kolmen korjuukerran nurmeksi. Lisäksi hyödynnetään apiloiden typensidontaa. 

Sisältää seuraavat nurmikasvilajikkeet: Timotei, Tammisto II, 36 % , Timotei, Grindstad 20 %, Nurminata,Kasper 16 %, Ruokonata, Karolina 12 %, Puna-apila, Yngve/Saija 8 %, Alsikeapila, Frida 8 %.


Kolmen korjuun laatunurmi 
Seos on koostettu tiloille jotka tavoittelevat runsasta satoa kolmen korjuukerran nurmelta. Nopea kasvurytmi, ruokonadasta kuitua kolmanteen satoon ja talvenkestävällä raiheinällä sokeria ja valkuaista lisää. 

Sisältää seuraavat nurmikasvilajikkeet: Timotei, Rubinia 56 %, Nurminata, Valtteri 16 %, Ruokonata, Karolina 16 %, Englanninraiheinä, Riikka/Birger 12%.


Täydennyskylvöseos
Seos on koostettu kaikkien säilörehunurmien täydennyskylvöön. Täydennyskylvö tulisi tehdä nurmen toisena satovuonna. Seoksessa ei ole käytetty nurminadan eikä ruokonadan siementä, koska nadat valtaavat kasvutilaa nurmessa luontaisesti. Raiheinä ja valkoapila itää hyvin pintaan kylvettäessä ja täyttää nurmeen tulleita aukkopaikkoja. 

Sisältää seuraavat nurmikasvilajikkeet: Timotei, Tammisto II 33 %, Timotei, Uula 33 %, Englanninraiheinä, Riikka/Birger 22%, Valkoapila, Hebe/Sonja 11 %.


Emotilan säilörehunurmi 
Seos on koostettu tiloille jotka tavoittelevat maksimaalista satotasoa kahdella korjuulla. Satopotentiaalia hyvin viljellen jopa 15 000 kg/ha kolmanteen satovuoteen saakka. Viljelyvarmuutta koko Suomeen. 

Sisältää seuraavat nurmikasvilajikkeet: Timotei, Grindstad 68 %, Nurminata, Kasper 16 %, Ruokonata, Karolina 16 %.


Emotilan laidunseos
Seos on koostettu hyväkuntoisille (pH ja vesitalous) maille laidunseokseksi. Lajikkeina on jälkikasvukyvyltään parhaat timotei- ja nurminatalajikkeet. Tallauksen kestävyyttä seokseen niittynurmikalla ja valkoapilalla. 

Sisältää seuraavat nurmikasvilajikkeet: Timotei, Rubinia 56 %, Nurminata, Kasper 16 %, Englanninraiheinä, Riikka/Birger 12 %, Niittynurmikka, Balin 10%, Valkoapila Hebe/Sonja 6%.