Tervahartialan tilan Liinu liittyi satatonnareiden joukkoon

Liinu

Kauhajokisen Juha ja Sanna Tervahartialan tilalla on syytä juhlaan, sillä Liinusta saatiin tilan ensimmäinen satatonnari syyskuussa. ”Tilalla on ennestään viisi 80 tonnaria, mutta satatonnareita ei ennen Liinua ole tullut.” kertoo Sanna. ”Meille on näillä näkymin tulossa tammikuussa toinenkin satatonnari.” Juha jatkaa.

Liinu on syntynyt huhtikuussa 2004. Se on poikinut yhteensä yhdeksän kertaa, joista neljä on lehmävasikkaa ja viisi sonnivasikkaa. ”Liinu on ollut yleisesti ottaen täysin terve. Myös jälkeläiset ovat olleet terveitä ja lypsäneet hyvin.” Sanna iloitsee. ”Liinu on persoona isolla P:llä. Se on vähän sellainen tinttaanen muori, jolla on oma tahto.” Sanna kuvailee eläkkeelle siirtymässä olevaa Liinua. Liinun ja tilan muiden lehmien ruokintaan on kuulunut nyt viiden vuoden ajan A-Rehun Tekno täysrehu.

Liinu
• paras 305 päivän tuotos: 11 111 kg (5.kausi)
• isä: Ojantak. Jakarta Ettv
• emänisä: Nurmion Uutinen

Tervahartialan tilalla on tällä hetkellä 50 lypsylehmää. Tila on ostettu ja toiminta aloitettu tammikussa 2013. ”Viisi vuotta olemme tilaa isännöineet. Lehmien hoitamien on meille intohimo ja ne ovat meille todella tärkeitä. Tulevaisuuden suunnitelmat näyttävät meillä valoisalta!” päättää Sanna.

Sannaa, Juhaa ja Liinua onnitellen

Jukka Liikala
tilan Atria Nauta -asiakkuuspäällikkö