Skip Navigation LinksStartsida » Företagsinfo » Aktuellt » För bäst transport av slaktsvin

För bäst transport av slaktsvin 

Andreas Enqvist vid Enqvist Transport Ab är nöjd över att deras nyaste fordon, en bil för slaktsvin, är färdigbyggd och i bruk. För bra transport av slaktsvin och för bra framkomlighet vid gårdar och i trafiken.

 

Bilen har plats för 130 slaktsvin fördelat på tre våningar och den är tillverkad i Tyskland.

- Fordonets framkomlighet är överlägsen, berömmer han. Mest på grund av att bilen drar på två axlar i stället för en.

- Att lastningen kan skötas smidigt vid gårdarna, att tidtabeller kan hållas vid dåligt väglag och att fordonet fungerar som det ska – det underlättar arbetet för både producenterna och för chaufförerna.

 

Ventilationen är modern och bilen har bra finesser som också är resultat av att både Andreas och chaufför Thomas Träsk har varit delaktiga under byggprocessen och besökt fabriken i Tyskland tre gånger.

- Till exempel vad gäller inredning med mellangrindar så att vi kan transportera suggor och slaktsvin i separata boxar, exemplifierar de.

- Vi hämtade den i Tyskland i vinterkylan och det ska erkännas att årstiden varit en utmaning med tanke på inställningar och justeringar som ska göras i början.

- Vi är mycket nöjda med bilen men påbyggnaden har krävt lite ”mera kärlek” nu i början och när det har varit under minus tio grader utomhus, säger Andreas.

 

Vid fotograferingen har Thomas Träsk trafikerat med bilen ungefär två veckor.

- På flera sätt är det lättare att köra med den här nya, säger han då han jämför med den tidigare bilen som vid det här laget uppnått ”pensionsålder”. Lättare i trafikkorsningar och enklare att komma fram vid gårdarna.